Annonce
Haderslev

Teaterformand: - Nogle af vores publikummer har lidt svært ved at læse indenad

Peter Aldershaab: Generationsskiftet lader vente på sig. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

HADERSLEV:- Desværre er der en del af vort publikum, der har lidt svært ved at læse indenad.

Det er ikke hverdagskost at høre en formand fyre sådan en sætning af i en beretning, men Peter Aldershaab, formand for teaterforeningen i Haderslev, stod fadder til ordene, da foreningen holdt generalforsamling.

Årsagen var en af den afsluttede sæsons forestillinger, julekabareten "Andens Verdenskrig."

- Mange troede fejlagtigt, at det var en forestilling om de fem forbandede år (besættelsesårene 1940-1945. Red.), forklarede Peter Aldershaab.

Han kunne til gengæld føje til, at de, der så kom og så forestillingen, havde fået sig et godt grin over skuespillerne Jacob Morild og Karsten Jansfort.

En af årets store begiveheder for foreningen var renoveringen af salen i Kulturhus Harmonien, der blev færdig i januar. Den har giver forbedret sceneteknik, og salen kan nu indrettes mere fleksibelt, så den kan tilpasses smalle forestillinger, som ikke kan forventes at fylde hele salen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Annonce