Annonce
Trekantområdet

Teaterplan klar: Nu venter byrådet på det endelige svar om millioner fra staten

Fredericia skal igen være en by med musicals på højt plan. Sådan lyder ambitionen fra byådet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
En ny selvejende institution for Fredericia Musical Teater blev mandag vedtaget på byrådsmødet. Det er grundlaget for at bevare statstilskuddet, men byrådet venter stadig på et endeligt ja fra kulturministeren.
Annonce

Fredericia: Et enigt byråd nikkede mandag ja til den plan, der skal genskabe Fredericia Musical Teater.

En ny selvejende institution er et led i planen, hvor paragraf 5-status og statsstøtten på 8,6 millioner kroner årligt bevares. Det sker efter, at Fredericia Teater som bekendt gik konkurs tilbage i marts.

- Vi signalerer meget tydeligt over for Christiansborg, at vi mener det. Det tror jeg nu godt, de ved. Men det er et meget tydeligt signal om, at vi vil tilbage som musicalby på højt niveau, sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Annonce

Skal sikre økonomi

En række tiltag skal sikre en mindre sårbar økonomi. Blandt andet skal der kun være udenbys produktioner i co-produktioner med andre. Desuden skal der ansættes både en kunstnerisk og en økonomisk chef, og der vil være et styrket økonomisk tilsyn.

- Det kunne være gode bud på at sikre, at vi aldrig igen kommer i en situation, hvor vi desværre oplever en konkurs, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Mangler endeligt tilsagn

DF's Susanne Eilersen kaldte det en økonomisk ansvarlig plan.

- Christiansborg vedtager finansloven inden for den kommende uges tid, og hvis der ikke ligger et kommissorium for, at der skal være en selvejende instution med eget cvr-nummer, kan de ikke udbetale pengene. De må ikke udbetale pengene til en kommune, forklarede Susanne Eilersen og tilføjede:

- Og så håber vi stadig på at få det endelige tilsagn om, at vi kan bevare vores status. Det har vi jo ikke fået endnu, sagde hun.


Vi håber stadig på, at vi kan få det endelige tilsagn om, at vi kan bevare vores status.

Susanne Eilersen


I november var en Fredericia-delegation på Christiansborg, hvor gruppen fik foretræde for kulturudvalget. Modtagelsen var positiv, men kulturminister Joy Mogensen (S) er endnu ikke kommet med den endelige melding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce