Annonce
Læserbrev

Teatertorden. Tågen letter, eller…

Læserbrev: Den altid kloge og grundige lokalredaktør Jørgen Schultz causerer i sin søndagskommentar over debatten om formandsvalget i Børn & Ungeudvalget , som han kalder “teatertorden”.

Jeg har for min del forsøgt at kaste lys over ret og vrang, mål og midler, hvilket ganske rigtigt har affødt udtalelser om “arrogance” og ivrig “forhånds-postfordeling” hos socialdemokraterne, som jeg i øvrigt har haft en god snak med om emnet siden da.

Fik du sagt det, du ville... kunne man spørge med Kim Larsens smukke ord, hvor melodien desværre mangler... men pyt med det så længe så mange “kloge-Åger” alligevel udstiller deres tonedøvhed, når kanonerne fyres af.

Ja, jeg har fået mit grundlæggende budskab ud, og ja hr. redaktør... det kræves åbenbart stadig, at der trampes ikke alene hårdt men også vedholdende i klaveret. For alle gode hensigter til trods, så er der stadig ikke en eneste, der undrer sig over, fatter eller opponerer imod, at man fastholder en regel i retssikkerhedsloven (§20, stk. 1), der uden blusel kan og bliver omgået politisk, og parkerer tre upolitiske medlemmer (en dommer og to børnesagkyndige) som stemmekvæg i en politisk studehandel (konstitueringsaftalen) under devisen; det er kutyme eller vi har for vane, at...

Det er der hidtil ikke stillet spørgsmålstegn ved, formentlig fordi politikerne (bekvemt) ikke har vidst, at der reelt er forskel på de stående udvalg (hvor alle er politisk valgt) og Børn & Unge udvalget (hvor kun 2 af 5 medlemmer er politisk valgt)

Pilen peger (igen) mod uigennemtænkt lovgivning og politikere, der bevidstløst (og udemokratisk) indretter sig efter forgodtbefindende. Egentlig siger det vel også noget om retsvæsenets holdning, at det får lov til at finde sted?

Jeg tillader mig den luksus til stadighed at blive klogere, og uanset konstitueringsaftalens lette slør over den faktuelle lovgivning, så er jeg en ordholdende person, og pyyhh... så slipper “de andre”(igen) for noget så ubehageligt som.... at tage stilling!

Annonce
Vejen Byråd
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce