Annonce
Sønderborg

Teatralsk fotografi møder skrøbelig installation

Simone Juice fra Sønderborg har lavet en fotoserie med temaet 'under vand'. Foto: Timo Battefeld
Otte studerende på Sønderjyllands Kunstskoles Billedkunstnerisk Grundkursus kan fredag afslutte et år på skolen med afgangsudstilling.

Sønderborg: De hvide vægge i Multikulturhusets udstillingssal er blevet fyldt med kreative hænders værker. En animeret pige glider hen over en væg, mens de studerende på Sønderjyllands Kunstskole er ved at sætte deres afgangsværker op i rummet.

20-årige Simone Juice har lavet en installation, som hun har lavet en billedserie af. Fotografierne har hun fotoredigeret.

- Temaet er 'under vand'. Det skal give et indtryk af noget teatralsk, elegance og en standhaftig kvinde under vand, fortæller Simone Juice.

Hun flytter nu til Aarhus, hvor hun enten vil søge ind på en fotografskole eller læse æstetik og kunst på universitetet.

17-årige Cecilie Hummelshøj Lauridsen har lavet nogle store blyantstegninger, som er kommet op at hænge på et træ.

- Jeg ville prøve at tegne meget større, end jeg plejer. Temaet er indianere og dyr. Jeg har taget et træ fra en skov for at give det dybde. Så det er blevet til en installation, siger Cecilie Hummelshøj Lauridsen.

Det tager et år at gå på kunstskolens BGK-linje, som er for unge op til 25 år.

- Jeg har brugt året til at tænke over, hvem jeg er, og hvad jeg vil. Jeg har lært forskellige teknikker og er blevet bedre til kunst, siger Cecilie Hummelshøj Lauridsen, der efter sommerferien begynder på HF.

Annonce

Udstilling

Afgangsudstillingen kan ses i Multikulturhusets sal fra fredag den 7. juni klokken 17 frem til den 16. juni i Multikulturhusets åbningstid. Samtidig med BgK-udstillingen viser skolens øvrige kursister en række resultater fra sæsonens kurser. Denne sommerudstilling har også fernisering samme dag og varer til den 12. juni.

En challenge

16-årige Maja Hasberg har lavet en installation med spejle, glas og skåle.

- Jeg ville skabe noget med smukt og skrøbeligt. Spejlene gør, at der er refleksioner og alt bliver større, fortæller Maja Hasberg, der skal i gymnasiet efter sommerferien.

- Det har været meget anderledes at gå på kunstskolen i forhold til folkeskolen. Det har været en challenge og godt at prøve. Vi har haft nogle super gode lærere fra branchen, siger Maja Hasberg.

18-årige Sofie Viktorin Jensen har lavet billeder på computeren. Maleriagtige landskaber med sorte huller hængende over sig.

- Personerne i billederne opfører sig om, de sorte huller altid har været der. De reagerer som om, de sorte huller ikke er der, siger Sofie Viktorin Jensen, der skal gå på Visuel HF i Viborg, der har en animationslinje.

Sønderjyllands Kunstskole tilbyder næste skoleår en etårig linje for de 15 til 18-årige, mens de 18 til 25-årige går på BGK-linjen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce