Annonce
Haderslev

Teatret Møllen skal ud i forsamlingshusene

Teatret Møllen skal have en ny fireårig aftale med Haderslev Kommune. Arkivfoto: Søren Gylling
Egnsteatret og Haderslev Kommune har, som partierne på Christiansborg, udarbejdet et forståelsespapir.
Annonce

HADERSLEV: Teatret Møllen skal i stigende grad mødes med kommunens borgere i forsamlingshuse, kultur- og fritidscentre kirker og ved festivaler.

Forståelsespapirer er oppe i tiden, og nu er egnsteatret og Haderslev Kommune også på vej til at udarbejde et sådant. Det er her, at det øgede fokus på mødet med borgerne er skrevet ind.

Det er et krav fra Haderslev Kommune for fortsat at ville støtte teatret økonomisk.

Forståelsespapiret indeholder syv delmål, der skal være en del af den kontrakt, teatret og kommunen skal indgå for årene 2021-2024. Den nuværende aftale udløber til nytår 2020.

Egnsteaterkontrakten skal godkendes af Haderslev Byråd, da kommunen i 2020 betaler et tilskud på 5.087.854 kroner til Møllen. Heraf refunderer staten 35 procent, så kommunens nettoudgift bliver på 3.3 millioner. Statens bidrag er gennem årene løbende blevet reduceret.

Til gengæld modtager egnsteatret et særligt tilskud fra Kulturstyrelsen på næsten 1.7 millioner. Beløbet tager udgangspunkt i en bevilling fra Sønderjyllands Amt, der blev nedlagt i forbindelse med kommunalreformen i 2007.

Den kommende kontrakt fastslår, at Teatret Møllen også i fremtiden administrerer kommunens skoleteaterordning, der sikrer alle skolebørn teateroplevelser.

Endelig skal Møllen iværksætte en undersøgelse, der belyser hvordan teatret udbygger sin lokale forankring og undersøger på hvilken måde Sønderjyllands specifikke egenskaber som sprog, mad, historie og mentalitet kan være med til at sætte sit præg på teatrets kunstneriske virke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce