Annonce
Haderslev

Teatret Møllen skal ud i forsamlingshusene

Teatret Møllen skal have en ny fireårig aftale med Haderslev Kommune. Arkivfoto: Søren Gylling
Egnsteatret og Haderslev Kommune har, som partierne på Christiansborg, udarbejdet et forståelsespapir.

HADERSLEV: Teatret Møllen skal i stigende grad mødes med kommunens borgere i forsamlingshuse, kultur- og fritidscentre kirker og ved festivaler.

Forståelsespapirer er oppe i tiden, og nu er egnsteatret og Haderslev Kommune også på vej til at udarbejde et sådant. Det er her, at det øgede fokus på mødet med borgerne er skrevet ind.

Det er et krav fra Haderslev Kommune for fortsat at ville støtte teatret økonomisk.

Forståelsespapiret indeholder syv delmål, der skal være en del af den kontrakt, teatret og kommunen skal indgå for årene 2021-2024. Den nuværende aftale udløber til nytår 2020.

Egnsteaterkontrakten skal godkendes af Haderslev Byråd, da kommunen i 2020 betaler et tilskud på 5.087.854 kroner til Møllen. Heraf refunderer staten 35 procent, så kommunens nettoudgift bliver på 3.3 millioner. Statens bidrag er gennem årene løbende blevet reduceret.

Til gengæld modtager egnsteatret et særligt tilskud fra Kulturstyrelsen på næsten 1.7 millioner. Beløbet tager udgangspunkt i en bevilling fra Sønderjyllands Amt, der blev nedlagt i forbindelse med kommunalreformen i 2007.

Den kommende kontrakt fastslår, at Teatret Møllen også i fremtiden administrerer kommunens skoleteaterordning, der sikrer alle skolebørn teateroplevelser.

Endelig skal Møllen iværksætte en undersøgelse, der belyser hvordan teatret udbygger sin lokale forankring og undersøger på hvilken måde Sønderjyllands specifikke egenskaber som sprog, mad, historie og mentalitet kan være med til at sætte sit præg på teatrets kunstneriske virke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce