Annonce
Livsstil

Teatret Møllen vil lave omrejsende landevejsteater

Teaterdirektør Nikolaj Mineka efterlyser forslag til, hvilken forestilling teatret skal spille, når skuespillerne i sommeren 2022 drager ud på de sønderjyske landeveje. Foto: Søren Hasselgaard Skaanning.
På den anden side af covid-19 mareridtet, vil vi være sultne efter oplevelser og gode grin, og ensemblet fra Teatret Møllen vil møde folk dér, hvor de er.,

HADERSLEV: Teatret Møllen har været hårdt ramt af coronakrisen og nærmer sig her i anden runde af den nationale nedlukning mere end 60 aflyste arrangementer.

- Men selvom bekymringerne på teatret er mange, så har vi ikke mistet håbet, lyder det i en nyhedsbrev, som teaterdirektør Nikolaj Mineka netop har udsendt til alle teatrets venner.

- Når samfundet bliver lukket op, får vi mere end nogensinde før i nyere tid brug for at være sammen, feste sammen og grine sammen, forudser teaterdirektøren:
- I sommeren 2022 omdanner vi derfor Teatret Møllens gamle lastbil til en mobil scene og kører teatret ud til alle de skønne og historiske lokationer i Sønderjylland og Schleswig. Ud af, omkring, foran og inde i lastbilen kommer vi til at spille aftenens forestilling for vores publikum, hvor vi, med grænseregionens smukke og varme sommerlandskab som omkringliggende bagtæppe, byder op en festlig og frigjort aften ”i teatret”, fortæller en opløftet Nikolaj Mineka om de spændende fremtidsplaner.Når samfundet bliver lukket op, får vi mere end nogensinde før i nyere tid brug for at være sammen, feste sammen og grine sammen

Nikolaj Mineka, teaterdirektørAnnonce

Kom med forslag til forestilling

I samarbejde med  partnere i Sønderjylland og Schleswig ønsker Teatret Møllen at bidrage til den folkefest, der må og skal vente på den anden side af  covid-19 mareridtet, fastslår teaterchefen.

- Vi vil ud til vores publikum, dér hvor de er, og vi vil give dem en ganske oplevelse. En oplevelse, som vi har en ambition om, der skal være gratis for alle, siger Nikolaj Mineka.
Projektet er i sin spæde begyndelse,  og teaterchefen vil gerne invitere alle interesserede til at komme med forslag til, hvilken forestilling teatret skal sende afsted på landevejen i sommeren 2022.

Alle forslag er velkomne. Det eneste “krav”  er, at værkerne, som forestillingen skal baseres på, skal findes blandt teaterhistoriens store mestre: Kendte dramatikere som Shakespeare, Holberg, Molière, Goldoni og Marivaux er oplagte, men det må også gerne være mere nutidige forfattere som eksempelvis Samuel Beckett, Eugène Ionesco og Dario Fo.

Forslag kan sendes til teatret på dramaturgiatet@teatretmoellen.dk.

Skriv ”Det omrejsende landevejsteater” i emnefeltet.

Møllen modtager også meget gerne forslag til lokationer, hvor forestillingen kan opføres.

Alle forslagene skal være sendt afsted senest søndag den 14. marts.

Landevejsteater

Teatret Møllens projekt  ”Det omrejsende landevejsteater” laves i  i samarbejde med Sydslesvigsk  Forening, Midtlandets Musik- og Teaterforening samt Teaterforeningerne i Haderslev, Tønder, Aabenraa og Sønderborg.

  Projektet er desuden Teatret Møllens helt særlige bidrag til fejringen af 300--året for dansk teater, der finder sted i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

DDR - min bardoms fremmede land

Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce