Annonce
Aabenraa

Teatret Opgang2 overtager styringen af 200 elever på 10. Aabenraa

Aabenraa: Mandag den 16. og tirsdag den 17. september kan 200 elever på 10. Aabenraa på Dronning Margrethes Vej se frem til en noget anderledes undervisning. Her bliver skolens lærere nemlig sendt til "tælling", mens teaterpædagoger og projektet "Andre Horisonter" tager over. Målsætningen er at inspirere eleverne til at søge konstruktive og inkluderende fællesskaber og at vise teater og kulturs styrker, når det kommer til åbne unges horisont socialt og kreativt. Det sker gennem fængende ungdomsteater, workshops og øvelser, hvor de unge, i trygge rammer, kan bearbejde deres oplevelser og tanker sammen.

- Det handler om at lade de unge opleve teater og så efterfølgende behandle oplevelsen på en anden måde end at sætte sig ned og snakke om det, analysere eller skrive et referat. Det åbner de unges øjne og er med til at pirre og træne deres kreativitet, fortæller projektleder Lise Ørskov i en pressemeddelelse.

Dagene på 10. Aabenraa vil indeholde forestillingen "TO" og kreative øvelser og workshops for alle elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];