Annonce
Esbjerg

Tech-ideer søger raske vestjyske penge: Gode ideer skal hjælpes i gang

Penge skal ikke bare placeres i ejendomme og produktionsvirksomheder. Det er vigtigt, at de vestjyske penge også har fokus på de teknologiske virksomheder og ideer, siger Kasper B. Thomsen, stifter af Techhub Syd. Foto: iDeal Development
Folk med digitale ideer og spirende tech-firmaer skal mødes med investorer ved store events, som Esbjergmand med nystartet firma står bag.

Esbjerg: Omkring 100 studerende, tech-iværksættere og investorer ventes at deltage i en inspirationsdag 6. november på Erhvervsakademi Sydvest. Det bliver første arrangement fra en ny spiller på iværksætterbanen i Esbjerg - med fokus på teknologi.

Techhub Syd hedder organisationen stiftet af Esbjerg-profilen Kasper B. Thomsen, der nu bor i Århus. Han har flere start up-virksomheder og har solgt en enkelt af disse fra i 2017.

- Som tech-iværksætter vil jeg gerne hjælpe unge studerende og folk, der ønsker at bygge en tech-virksomhed op fra bunden, fortæller Kasper B. Thomsen.

Selv har han med partnere startet tech-firmaet Cocolab ApS i Esbjerg sammen med en erfaren forretningsudvikler med polske rødder, der bor i Esbjerg og har arbejdet for Lego og Bestsellers, og sideløbende bruger han tid på at starte sin event-organisation op med fokus på tech-iværksætteri.

- Med Techhub Syd vil jeg lave et samlingspunkt for studerende, og start up-folk og lade dem mødes med investorer. Penge skal ikke bare placeres i ejendomme og produktionsvirksomheder. Det er vigtigt, at de vestjyske penge også har fokus på de teknologiske virksomheder, siger Kasper B. Thomsen, der håber, at hans initiativ vil åbne investorernes øjne.

Annonce

TECHHUB SYD

Techhub Syd har 10 partnere:

Innovationsfonden
Vækstfonden
Deloitte Fast 50
Danske Bank Growth
E. Bank Lauridsen Holding A/S
A. Thomsen Holding ApS
Erhvervsakademi Sydvest
Syddansk Universitet
AAU Innovation (SEA)
Business Esbjerg

Jeg skal ikke tjene penge på det

Han har selv flere start up-firmaer i gang samt et investeringsselskab, ligesom hans familie arbejder med investeringer i traditionelle firmaer og techvirksomheder. Efter han gik ud af app-udviklerfirmaet Ideal Development i Århus med en pose penge har han selv investeret i nye firmaer samt opkøbt ejendomme i Tyskland.

- Med techuniverset omkring Techhub Syd skal jeg ikke tjene penge, men jeg håber at være med til, at der bliver skabt nogle nye virksomheder, siger han.

Techhub Syds partnere er blandt andet Vækstfonden og Innovationsfonden og med indskud fra nogle firmaer har han kapital til det første års arbejde og arrangementer.

- Jeg håber, at vi med 4-6 events om året kan få de studerendes og tech-iværksætternes øjne op for de programmer, som fondene tilbyder til start up-projekter med blandt andet løntilskud, siger Kasper B. Thomsen, der selv har taget en bachelor i salg og marketing ved Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg og en MBA i Aarhus.

"Så kan jeg også"

Ved den første event 6. november på Spangsbjerg Kirkevej 103 er flere succesfulde start up-virksomheders stiftere på banen. Thor Angelo fortæller om OrderYOYO, som er en platform til bestilling af takeaway-mad. Det er set før, men med denne løsning er platformen restaurantens egen, så den bevarer den digitale kontakt med kunderne.

Et andet trækplaster er en digital bank, Lunar Way, der har rejst tæt ved 300 millioner kroner, har 100 medarbejdere og har fået sin banklicens. Denne bank skal drives via en mobilløsning, som manden bag, Ken Villum Klausen, fortæller om. Ligesom han har unik viden om at udfordre og ruske op i en ellers konservativ bankverden.

-Tilhørerne vil få en oplevelse af, at "kan Ken, så kan jeg også".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce