Annonce
Haderslev

Teenagepiger søges til teater om terror

"Pigen med bomberne" opføres til efteråret, og forestillingen skal bruge 15 piger fra lokalområdet. Foto: Teatret St. tv./Mungo Park
"Pigen med bomberne", der udspringer af sagen om den såkaldte Kundby-pige, opføres i Haderslev. Teatret Møllen vil gerne i kontakt med 15 piger i alderen 14 til 16, der har lyst til at være med i forestillingen.
Annonce

HADERSLEV: Er terrorister altid mænd? Er det altid mænd og drenge, der går amok og skyder vildt omkring sig på skoler?

Stort set altid, ja, men i 2016 blev der rokket ved billedet med sagen om den såkaldte Kundby-pige, og nu er den historie blevet til teater. I den forbindelse leder Teatret Møllen efter 15 teenagepiger fra lokalområdet, der vil medvirke.

Forestillingen ”Pigen med bomberne” opføres i Haderslev til efteråret, og det er Mungo Park og Teatret St. Tv., der har produceret den. Instruktøren er den prisvindende Tue Biering, der fik en Reumert for ”Rocky”.

Annonce

Meget virkningsfuldt

- ”Pigen med bomberne” gik med stor succes på Mungo Park i Allerød i sidste sæson. Tue Biering er kendt for at bruge amatører i sine iscenesættelser, og det er altid meget specielt og meget virkningsfuldt, så det glæder vi os rigtigt meget til, siger teaterchef Nikolaj Mineka.

Pigerne skal være i alderen 14 til 16. De behøver ikke at have skuespillererfaring, men skal blot have lyst til at stå på en scene. Konceptet går kort fortalt ud på, at pigerne under forestillingen modtager en række sms’er med instruktioner om, hvad de skal gøre. Beskederne kan handle om vidt forskellige ting: At pigerne skal spille deres yndlingsspil på mobilen, kigge på den, der taler, eller gå til bagscenen.


Tue Biering er kendt for at bruge amatører i sine iscenesættelser, og det er altid meget specielt og meget virkningsfuldt.

Nikolaj Mineka, teaterchef


Sagen mod Kundbypigen begyndte i januar 2016, da den dengang 15-årige blev anholdt på en adresse i Kundby på Sjælland, hvor politiet fandt store mængder sprængstof. Pigen var konverteret til islam.

I marts 2016 blev pigen, der nu var 16, ved byretten sigtet for at planlægge terrorangreb mod sin tidligere folkeskole i Fårevejle samt den jødiske skole, Carolineskolen, i København.

I vinteren 2017 tiltaltes hun for at forberede fremstilling af bomber og for at planlægge prøvesprængning.  Hun havde ifølge anklageren skaffet kemikalier og forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP, der er nemt at producere ud fra almindelige råvarer og derfor populært blandt terrorister. TATP går under øgenavnet ”Satans mor”, fordi det er ustabilt.

I maj 29017 blev pigen idømt seks års fængsel ved byretten. Statsadvokaten ankede til landsretten med krav om forvaring, hvilket i givet fald ville have skrevet retshistorie på grund af pigens alder. Landsretten satte straffen op til otte år.

Annonce

Fælder ikke dom

I sin præsentation af ”Pigen med bomberne” skriver Teatret Møllen, at instruktøren ikke har ønsket at underholde, afsløre eller fælde dom. Derimod har forestillingen fokus på alle dem, der i tiden efter afsløringen havde mange meninger om, hvordan og hvorfor en 15-årig etnisk dansk pige fra en lille hyggelig by pludselig sad og forberedte terror.

Forestillingen opføres den 16. og 17. november, og pigerne skal medvirke fra 15.30 til 22 den ene dag og fra 11.30 til 22 den næste. De vil modtage instruktioner på selve dagen og skal til prøve sammen med stykkets koordinator og teatrets tekniske personale. Om aftenen kommer pigerne på scenen med professionelle skuespillere.

Piger, der er interesserede, kan henvende sig på Teatret Møllen. Deltagelsen er ulønnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce