Annonce
Sønderborg

Teenager har stor succes som smykkedesigner

Debbie Eskildsen fra Augustenborg har i tre år designet håndlavede smykker. Foto: Claus Thorsted
Det er gået stærkt for Debbie Eskildsen, siden hun for tre år siden begyndte at designe, producere og sælge sine egne smykker.

Augustenborg: Siden sommerferien har Debbie Eskildsen levet af at designe, producere og sælge sine egne håndlavede smykker under navnet LuLo.dk

- Jeg havde aldrig troet, det skulle gå så godt. Der har da været flere bump undervejs, hvor jeg overvejede at stoppe, men jeg satsede og fortsatte, hvilket var det helt rigtige, siger den 19-årige kvinde, som i sommer blev student fra Statsskolen i Sønderborg.

Planen var først, at hun skulle have et arbejde og sælger smykker ved siden. Debbie havde da også fundet et rengøringsjob, men nåede aldrig at starte. Smykkefirmaet gik så godt, at hun besluttede at blive selvstændig.

- Lige nu tager jeg en dag ad gangen og nyder, det går så godt, siger den unge kvinde med et stort smil.

Debbie laver håndlavede smykker af 18-24 karat forgyldt/sterling sølv. Hvordan har hun lært fra videoer på YouTube.

Det er lige fra øreringe, halskæder og armbånd til ankelkæder, hårklemmer og hårelastikker. Hendes produkter findes i flere butikker blandt LY Copenhagen i Sønderborg, og Debbie søger flere forretninger.

Annonce

Der har da været flere bump undervejs, hvor jeg overvejede at stoppe, men jeg satsede og fortsatte, hvilket var det helt rigtige

Debbie Eskildsen, LuLo.dk

Kreativ fra barnsben

Debbie har altid været meget kreativ. Som barn malede hun, lavede perler og armbånd samt meget andet. Hun blev dog smykkedesigner ved lidt af en tilfældighed. I 2016 blev hendes mor syg, og hun tog en pause fra gymnasiet.

Hun begyndte i stedet at arbejde hos en bager, men fik lige pludselig også mere fritid. En veninde var på Instagram begyndt at købe hæklede tasker. Det inspirerede 16-årige Debbie til at gå i gang med sine egne smykker - i første omgang i de såkaldte Tassel-øreringe.

- Det blev et mega hit, for jeg var en af de første. Der er mange, som laver smykker, men jeg landede lige med de rigtig smykker på det rigtig tidspunkt.

Hun bruger sociale medier rigtig meget. Især Instagram vores hendes smykkeprofil har 3.670 følger, men hun sælger også gennem sin hjemmeside, der i øjeblikket er ved at blive opdateret.

- Mange var i starten skeptiske overfor, at jeg ville sælge smykker. Som teenager er man bange for, hvad folk tænker om en, men alligevel sprang jeg ud i det.

Drømmer om butik

Prisen på Debbies ting varierer mellem 180 og 480 kroner. Kunderne kommer primært fra Danmark men også Norge, Sverige og Østrig. Desuden kommer hun meget rundt til messer over det meste af Danmark.

- Det er vigtigt at holde sig opdateret vedrørende, hvad der sker af nye ting. Være med på moden med nye trends og farver. Lige nu er det meget ferskvandsperler som for eksempel hitter, siger Debbie.

Hun startede i sin tid under firmanavnet DebbieEskild, men er nu skiftet til LuLo.dk, fordi det lyder mere internationalt.

Navnet kommer fra hendes hund LuLo, ligesom både store- og lillebror samt faderen hjælper til. Brødrene med det digitale og ældstemanden med regnskab. I øjeblikket har hun værksted i forældrenes hus, men drømmen er få sin egen fysiske butik.

- Det vil jeg virkelig gerne. Det er målet. Og så vil jeg gerne tage en uddannelse indenfor faget - guldsmed og noget marketing, siger Debbie.

Hun designer og producerer smykkerne i et værksted i forældrenes hus. Foto: Claus Thorsted
Den 19-årige designer bruger sociale medier rigtig meget - især Instagram. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce