Annonce
Sønderborg

Teenager har stor succes som smykkedesigner

Debbie Eskildsen fra Augustenborg har i tre år designet håndlavede smykker. Foto: Claus Thorsted
Det er gået stærkt for Debbie Eskildsen, siden hun for tre år siden begyndte at designe, producere og sælge sine egne smykker.

Augustenborg: Siden sommerferien har Debbie Eskildsen levet af at designe, producere og sælge sine egne håndlavede smykker under navnet LuLo.dk

- Jeg havde aldrig troet, det skulle gå så godt. Der har da været flere bump undervejs, hvor jeg overvejede at stoppe, men jeg satsede og fortsatte, hvilket var det helt rigtige, siger den 19-årige kvinde, som i sommer blev student fra Statsskolen i Sønderborg.

Planen var først, at hun skulle have et arbejde og sælger smykker ved siden. Debbie havde da også fundet et rengøringsjob, men nåede aldrig at starte. Smykkefirmaet gik så godt, at hun besluttede at blive selvstændig.

- Lige nu tager jeg en dag ad gangen og nyder, det går så godt, siger den unge kvinde med et stort smil.

Debbie laver håndlavede smykker af 18-24 karat forgyldt/sterling sølv. Hvordan har hun lært fra videoer på YouTube.

Det er lige fra øreringe, halskæder og armbånd til ankelkæder, hårklemmer og hårelastikker. Hendes produkter findes i flere butikker blandt LY Copenhagen i Sønderborg, og Debbie søger flere forretninger.

Annonce

Der har da været flere bump undervejs, hvor jeg overvejede at stoppe, men jeg satsede og fortsatte, hvilket var det helt rigtige

Debbie Eskildsen, LuLo.dk

Kreativ fra barnsben

Debbie har altid været meget kreativ. Som barn malede hun, lavede perler og armbånd samt meget andet. Hun blev dog smykkedesigner ved lidt af en tilfældighed. I 2016 blev hendes mor syg, og hun tog en pause fra gymnasiet.

Hun begyndte i stedet at arbejde hos en bager, men fik lige pludselig også mere fritid. En veninde var på Instagram begyndt at købe hæklede tasker. Det inspirerede 16-årige Debbie til at gå i gang med sine egne smykker - i første omgang i de såkaldte Tassel-øreringe.

- Det blev et mega hit, for jeg var en af de første. Der er mange, som laver smykker, men jeg landede lige med de rigtig smykker på det rigtig tidspunkt.

Hun bruger sociale medier rigtig meget. Især Instagram vores hendes smykkeprofil har 3.670 følger, men hun sælger også gennem sin hjemmeside, der i øjeblikket er ved at blive opdateret.

- Mange var i starten skeptiske overfor, at jeg ville sælge smykker. Som teenager er man bange for, hvad folk tænker om en, men alligevel sprang jeg ud i det.

Drømmer om butik

Prisen på Debbies ting varierer mellem 180 og 480 kroner. Kunderne kommer primært fra Danmark men også Norge, Sverige og Østrig. Desuden kommer hun meget rundt til messer over det meste af Danmark.

- Det er vigtigt at holde sig opdateret vedrørende, hvad der sker af nye ting. Være med på moden med nye trends og farver. Lige nu er det meget ferskvandsperler som for eksempel hitter, siger Debbie.

Hun startede i sin tid under firmanavnet DebbieEskild, men er nu skiftet til LuLo.dk, fordi det lyder mere internationalt.

Navnet kommer fra hendes hund LuLo, ligesom både store- og lillebror samt faderen hjælper til. Brødrene med det digitale og ældstemanden med regnskab. I øjeblikket har hun værksted i forældrenes hus, men drømmen er få sin egen fysiske butik.

- Det vil jeg virkelig gerne. Det er målet. Og så vil jeg gerne tage en uddannelse indenfor faget - guldsmed og noget marketing, siger Debbie.

Hun designer og producerer smykkerne i et værksted i forældrenes hus. Foto: Claus Thorsted
Den 19-årige designer bruger sociale medier rigtig meget - især Instagram. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce