Annonce
Indland

Teenager mister livet i soloulykke på knallert i Hjørring

En 16-årig dreng mistede livet natten til lørdag, da han kørte ind i et vejtræ i Hjørring, oplyser politiet.

En ung nordjysk dreng på 16 år har mistet livet i en soloulykke, der skete natten til lørdag.

Det skriver DR Nordjylland, der har været i kontakt med vagtchefen ved Nordjyllands Politi.

Der er tale om en 16-årig dreng, fortæller vagtchef Torben Larsen.

- Han er kørt ind i et vejtræ, formentlig med høj hastighed, siger han til DR Nordjylland.

Ulykken skete klokken 02.20 på Frilandsvej i Hjørring. En kvinde, der opholdt sig i nærheden, hørte et højt brag og vendte sig om, hvor hun så lys fra knallerten, oplyser vagtchefen.

Kvinden forsøgte at genoplive drengen, men det lykkedes ikke. Det samme prøvede en tilkaldt lægebil og ambulancefolk, men også uden held.

For at klarlægge de nærmere omstændigheder skal en bilinspektør undersøge stedet. Knallerten er også blevet taget med til tekniske undersøgelser.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Julepynt i efterårets farve

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce