Annonce
Sport

Teenager redder et point til United trods svensk selvmål

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Et selvmål af Victor Lindelöf satte Manchester United under pres, men Mason Greenwood scorede til 1-1.

Navnet Mason Greenwood har for alvor pådraget sig Manchester United-fans opmærksomhed på det seneste.

Den 18-årige angriber scorede torsdag to mål i Europa League, og søndag fulgte han op med det udlignende mål i 1-1-kampen hjemme mod Everton i Premier League.

Everton var ellers på vej mod den anden store skalp under midlertidig manager Duncan Ferguson efter sejr over Chelsea i hans første kamp, men Greenwood udlignede 12 minutter før tid.

Det ene point betyder, at United er på sjettepladsen, fordi Tottenham samtidig slog Wolverhampton, mens Everton på 16.-pladsen nu har tre point ned til nedrykningsstregen.

Everton kom på 1-0 i første halvleg, og holdets føringsmål var et heldigt et af slagsen. United-målmand David de Gea kom skævt ud til et hjørnespark, og bolden dumpede ned på Victor Lindelöf og ind i mål.

Efterfølgende appellerede de Gea for frispark, men fløjten forblev tavs hos dommer Michael Oliver.

Scoringen blev den eneste i første halvleg. Pausen kunne Duncan Ferguson bruge på at forberede sit hold på et hårdt pres fra United i anden halvleg, og det kom da også efter et kvarters tid.

Venstrebacken Luke Shaw søgte med frem og hamrede bolden mod Jordan Pickford, der parerede forsøget. Returbolden landede hos Daniel James, hvis forsøg blev blokeret af Jesse Lingards ansigt.

Everton modstod størstedelen af hjemmeholdets pres, men efter 78 minutter gik det galt.

Greenwood sneg bolden ind ved nærmeste stolpe med et fladt spark og sørgede for første og eneste gang søndag for jubel blandt hjemmeholdets fans på Old Trafford.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];