Annonce
Sport

Teenager sender igen Venus Williams ud af en grand slam

Issei Kato/Reuters

Venus Williams tabte for anden gang på et halvt år til 15-årige Coco Gauff ved en grand slam-turnering.

På sine ældre tennisdage har Venus Williams fundet en noget yngre ond ånd.

Den blot 15-årige amerikaner Coco Gauff slog mandag 39-årige Venus Williams ud i første runde af grand slam-turneringen Australian Open.

Gauff vandt kampen med cifrene 7-6, 6-3 efter en time og 40 minutters spil.

I sommeren 2019 sendte Gauff sin 24 år ældre modstander ud i første runde af Wimbledon.

Så det er anden gang på lidt over et halvt år, at Gauff banker veteranen i første runde af en grand slam-turnering.

- Det var virkelig svært, hun spillede virkelig godt. Jeg var meget nervøs for dagens kamp, siger Gauff ifølge AFP.

- Jeg var lidt chokeret, og jeg er sikker på, at alle var chokerede, da de så lodtrækningen. Men jeg er glad for, at jeg var i stand til at komme igennem det, siger Gauff.

I første sæt reddede Venus Williams tre sætbolde og tvang kampen ud i tiebreak, men her var teenageren stærkest og kom foran med 1-0 i sæt.

I andet sæt fortsatte Gauff, der er nummer 67 i verden, med at imponere og snuppede sejren i to sæt over den tidligere verdensetter, der lige nu er nummer 55 i verden.

Venus Williams har vundet syv grand slam-turneringer i karrieren.

Venus Williams har to gange været i finalen i Australian Open - i 2003 og senest i 2017, hvor hun blev besejret af storesøster Serena Williams.

I 2003 var Gauff ikke født endnu.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce