Annonce
Billund

Teglgårdshallen håber på kommunens opbakning

Kent Vinbech, der er i bestyrelsen for Teglgaardshallen, håber, at kommunen vil bidrage med halvanden million kroner til en kommende udvidelse. Arkivfoto
Billund Kommune er blevet ansøgt om 1,5 millioner kroner i støtte til udvidelsen af Teglgårdshallen.

Stenderup-Krogager: Det er en større udvidelse, som borgerne i Stenderup-Krogager går og drømmer om, at deres lokale idrætshal kan få.

- Vi håber, at vi kan presse prisen ned på tre millioner kroner, siger Kent Vinbech fra Teglgårdshallenes bestyrelse.

Teglgårdshallen håber derfor, at Billund Kommune vil være med til at bidrage økonomisk til udvidelsen, og kommunen er derfor blevet ansøgt om et beløb på 1,5 millioner kroner. Det er en blandt mange ansøgninger, som politikerne i byrådet skal tage stilling til, når kommunens budget for 2020 i løbet af efteråret skal forhandles på plads.

Annonce

Spytter selv i kassen

Når Billund Kommune har taget stilling til ansøgningen, vil en række forskellige fonde og lokale sponsorer blive spurgt, hvorvidt de er villige til at bidrage med lidt kroner til byggeriet, og desuden har Teglgårdshallen selv en pose penge liggende på kistebunden. Det er penge, som bestyrelsen er villig til at bruge på udvidelsen.

- Vi har en så god økonomi, at vi selv kan spytte noget i kassen. De første 800.000 kroner kan vi godt lægge selv, siger Kent Vinbech.

De mange ændringer i hallen har længe været på ønskesedlen, men et enkelt behov blev vurderet til ikke at kunne vente på, at hele projektet er klar til at blive realiseret.

- Vi er allerede i gang med at bygge et ekstra depot. Det skulle egentlig være en del af det samlede projekt, men det er der et akut behov for, lyder det fra Kent Vinbech.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce