Annonce
Esbjerg

Tegninger er lavet: Unge er begejstrede for kommende skaterpark i Ribe

Det lokale skatermiljø har fået fremvist tegningerne for et kommende street- og skaterområde i Ribe. Og planerne skaber begejstring. Foto: René Aunsbjerg Fogh
De foreløbige tegninger til skater- og streetmiljø ved Ribe Fritidscenter er lavet og indeholder alt det, de skaterne har ønske om.

Ribe: Superlativerne står i kø hos de unge, erfarne skatere Nis Bladt-Hansen, Bastian Thorup og Jesper Johansen, der i mange år har arbejdet for, at Ribe skal have et skater- og streetmiljø.

Nu er pengene frigivet fra Esbjerg Kommune, og forleden fik de unge et kig på de foreløbige tegninger, som entreprenøren FSR har lavet til projektet ved Ribe Fritidscenter.

- Det er nice, det der. Det er genialt tænkt.

De tre fremhæver, at det faktisk er skatere, som har designet streetmiljøet, fordi FSR består af garvede skatere, som er førende på det danske marked inden for skaterparker.

- Det er den megen plads, der er til at skate på, der er godt. Og så har området de elementer, som vi kan lide at skate på, ligesom det er i et format, der giver mening, siger Nis Bladt-Hansen, mens Bastian Thorup fremhæver, at elementerne formentlig også rammer yngre skatere, da de ikke er så høje.

- Vi har bygget 50 forskellige skaterparks henover de seneste ti år. Vi bruger vores egne erfaringer, og her i Ribe har vi også baseret designet på brugernes ønsker, forklarer medejer Balder Lehmann, der sammen med Claus Hermansen har lavet en kombineret skate- og streetpark til Ribe, som minder om én, der ligger i Jelling.

Annonce

8-10 uger

Hvis alt går efter planen, går byggeriet i gang i slutningen af maj, hvorefter det tager 8-10 uger at bygge. Selv om tegninger er vist frem til skaterne ved workshoppen, er de endnu ikke klar til at blive offentliggjort.

Esbjerg Kommune har afsat 1,6 millioner kroner til projektet, som nu er blevet frigivet.

Kontrakten med entreprenøren FSR ventes at blive underskrevet inden for kort tid.

Fladt område og forhindringer

Skate- og streetparken bliver 600 kvadratmeter stor og indeholder en stribe forskellige forhindringer. Der er også gjort tanker om opholdssteder, men disse skal på sigt tænkes sammen med den kommende naturlegeplads i samme område, som Ribe Fritidscenter har planer om.

- Vi har gjort overvejelser om, hvad der giver mening at bygge og bruge penge på i forhold til pladsen, der er til rådighed. Vi har dog gjort plads til, at skaterne kan bevæge sig rundt om hinanden, ligesom forhindringerne giver mulighed for at prøve anderledes tricks af, forklarer Claus Hermansen, der tilføjer, at parken i den grad også vil være egnet til løbehjul og BMX-cykler.

Ved workshoppen, hvor tegningerne blev fremlagt for nogle af de kommende brugere, var det meningen, at brugerne skulle komme med ideer til forbedringer og andre input. Men da det skulle gøres, kunne de tre skatere fra Ribe ikke sige andet, end at der ikke manglede noget.

- Hvis jeg drømte om at skulle skate et nyt sted, så skulle det se ud, som det her, sagde Nis Bladt-Hansen, der sammen med de to andre får bygget en minirampe ved Ansgarskolens fodboldbane, så snart vejret bliver bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce