Annonce
Esbjerg

Tegninger er lavet: Unge er begejstrede for kommende skaterpark i Ribe

Det lokale skatermiljø har fået fremvist tegningerne for et kommende street- og skaterområde i Ribe. Og planerne skaber begejstring. Foto: René Aunsbjerg Fogh
De foreløbige tegninger til skater- og streetmiljø ved Ribe Fritidscenter er lavet og indeholder alt det, de skaterne har ønske om.

Ribe: Superlativerne står i kø hos de unge, erfarne skatere Nis Bladt-Hansen, Bastian Thorup og Jesper Johansen, der i mange år har arbejdet for, at Ribe skal have et skater- og streetmiljø.

Nu er pengene frigivet fra Esbjerg Kommune, og forleden fik de unge et kig på de foreløbige tegninger, som entreprenøren FSR har lavet til projektet ved Ribe Fritidscenter.

- Det er nice, det der. Det er genialt tænkt.

De tre fremhæver, at det faktisk er skatere, som har designet streetmiljøet, fordi FSR består af garvede skatere, som er førende på det danske marked inden for skaterparker.

- Det er den megen plads, der er til at skate på, der er godt. Og så har området de elementer, som vi kan lide at skate på, ligesom det er i et format, der giver mening, siger Nis Bladt-Hansen, mens Bastian Thorup fremhæver, at elementerne formentlig også rammer yngre skatere, da de ikke er så høje.

- Vi har bygget 50 forskellige skaterparks henover de seneste ti år. Vi bruger vores egne erfaringer, og her i Ribe har vi også baseret designet på brugernes ønsker, forklarer medejer Balder Lehmann, der sammen med Claus Hermansen har lavet en kombineret skate- og streetpark til Ribe, som minder om én, der ligger i Jelling.

8-10 uger

Hvis alt går efter planen, går byggeriet i gang i slutningen af maj, hvorefter det tager 8-10 uger at bygge. Selv om tegninger er vist frem til skaterne ved workshoppen, er de endnu ikke klar til at blive offentliggjort.

Esbjerg Kommune har afsat 1,6 millioner kroner til projektet, som nu er blevet frigivet.

Kontrakten med entreprenøren FSR ventes at blive underskrevet inden for kort tid.

Fladt område og forhindringer

Skate- og streetparken bliver 600 kvadratmeter stor og indeholder en stribe forskellige forhindringer. Der er også gjort tanker om opholdssteder, men disse skal på sigt tænkes sammen med den kommende naturlegeplads i samme område, som Ribe Fritidscenter har planer om.

- Vi har gjort overvejelser om, hvad der giver mening at bygge og bruge penge på i forhold til pladsen, der er til rådighed. Vi har dog gjort plads til, at skaterne kan bevæge sig rundt om hinanden, ligesom forhindringerne giver mulighed for at prøve anderledes tricks af, forklarer Claus Hermansen, der tilføjer, at parken i den grad også vil være egnet til løbehjul og BMX-cykler.

Ved workshoppen, hvor tegningerne blev fremlagt for nogle af de kommende brugere, var det meningen, at brugerne skulle komme med ideer til forbedringer og andre input. Men da det skulle gøres, kunne de tre skatere fra Ribe ikke sige andet, end at der ikke manglede noget.

- Hvis jeg drømte om at skulle skate et nyt sted, så skulle det se ud, som det her, sagde Nis Bladt-Hansen, der sammen med de to andre får bygget en minirampe ved Ansgarskolens fodboldbane, så snart vejret bliver bedre.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce