Annonce
Sønderborg

Teknikudvalg står fast på biogas efter DF-exit

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard (L), slår fast, at den tunge trafik ikke vil køre gennem Avntoftvej på den daglige færd til og fra biogasanlægget. Foto: Timo Battefeld
Sønderborg Kommunes teknikudvalg lader sig ikke påvirke af Dansk Folkepartis tilbagetog fra planlægningen af biogasanlægget i Kværs. Efter at have gennemgået 95 høringssvar har teknikudvalget godkendt forslaget til lokalplanen. Den 26. juni alle andre byrådsmedlemmer, end de tre fra DF formentlig stemme biogasanlægget ved Kværs ind i lokalplanen.

Kværs: Det var et enigt teknikudvalg på nær Stefan Lydal (DF), der tirsdag morgen godkendte forslaget om biogasanlægget i Kværs. 95 høringssvar fra offentligheden blev behandlet af udvalget, og fem af dem har medført ændringer i formuleringen af lokalplanforslaget.

- I teknikudvalget har vi læst samtlige høringssvar, og medarbejdere i forvaltningen har siddet til langt ud på natten for at svare alle indsigelser, fortæller Aase Nyegaard fra Fælleslisten (L).

Flere af borgernes høringssvar udtrykte bekymring for, at den tunge transport af biomasse vil være nødt til at køre gennem Kværs ad Avntoftvej og gøre vejen usikker for den bløde trafik, men Aase Nyegaard slår fast, at trafikken udelukkende vil køre gennem Felstedvej fra motorvejen.

- Vi prøver på at få så meget trafik væk fra skolen i Kværs som muligt, siger Aase Nyegaard (L).

Annonce

- Vi prøver på at få så meget trafik væk fra skolen i Kværs som muligt

Aase Nyegaard (Fælleslisten), formand for Teknik- og Miljøudvalget

DF-exit er ikke valgflæsk

Ovenpå nyheden om, at Dansk Folkeparti fjernede støtten til forslaget, havde Stefan Lydal (DF) håbet på en debat til udvalgsmødet:

- Borgmesteren lagde op, at vi kunne diskutere det i teknikudvalget, men det var der ikke noget af. Jeg præsenterede mine synspunkter og argumenterede for, hvorfor vi stemmer imod. Det handler om trafiksikkerhed. Det er jo over 100 lastbiler, der skal til og fra det her anlæg. Kommunen kommer til at investere massivt i cykelstier, så bløde trafikanter kan cykle sikkert fra Snur-om til skolen i Kværs. Og så er der jo hele situationen i Kliplev, forklarer Stefan Lydal (DF).

Aabenraa Kommune har godkendt en lokalplan for et biogasanlæg i et industriområde ved Kliplev. Flere borgere har stillet spørgsmål til nødvendigheden af to store anlæg så tæt på hinanden, men det har ikke ført til ændringer i forslaget.

Stefan Lydal (DF) giver heller ikke meget for borgmester Erik Lauritzens (S) udtale om, at DF fjerner støtten til forslaget, fordi de tænker på folketingsvalgkampen:

- Byrådsmødet ligger tre uger efter valget, og dér stemmer vi selvfølgelig også nej, så de to har absolut ikke noget med hinanden at gøre, fortæller Stefan Lydal (DF).

Den 26. juni vil det resterende byråd formentlig stemme biogasanlægget ind i lokalplanen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce