Annonce
Sønderborg

Teknikudvalg står fast på biogas efter DF-exit

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard (L), slår fast, at den tunge trafik ikke vil køre gennem Avntoftvej på den daglige færd til og fra biogasanlægget. Foto: Timo Battefeld
Sønderborg Kommunes teknikudvalg lader sig ikke påvirke af Dansk Folkepartis tilbagetog fra planlægningen af biogasanlægget i Kværs. Efter at have gennemgået 95 høringssvar har teknikudvalget godkendt forslaget til lokalplanen. Den 26. juni alle andre byrådsmedlemmer, end de tre fra DF formentlig stemme biogasanlægget ved Kværs ind i lokalplanen.

Kværs: Det var et enigt teknikudvalg på nær Stefan Lydal (DF), der tirsdag morgen godkendte forslaget om biogasanlægget i Kværs. 95 høringssvar fra offentligheden blev behandlet af udvalget, og fem af dem har medført ændringer i formuleringen af lokalplanforslaget.

- I teknikudvalget har vi læst samtlige høringssvar, og medarbejdere i forvaltningen har siddet til langt ud på natten for at svare alle indsigelser, fortæller Aase Nyegaard fra Fælleslisten (L).

Flere af borgernes høringssvar udtrykte bekymring for, at den tunge transport af biomasse vil være nødt til at køre gennem Kværs ad Avntoftvej og gøre vejen usikker for den bløde trafik, men Aase Nyegaard slår fast, at trafikken udelukkende vil køre gennem Felstedvej fra motorvejen.

- Vi prøver på at få så meget trafik væk fra skolen i Kværs som muligt, siger Aase Nyegaard (L).

Annonce

- Vi prøver på at få så meget trafik væk fra skolen i Kværs som muligt

Aase Nyegaard (Fælleslisten), formand for Teknik- og Miljøudvalget

DF-exit er ikke valgflæsk

Ovenpå nyheden om, at Dansk Folkeparti fjernede støtten til forslaget, havde Stefan Lydal (DF) håbet på en debat til udvalgsmødet:

- Borgmesteren lagde op, at vi kunne diskutere det i teknikudvalget, men det var der ikke noget af. Jeg præsenterede mine synspunkter og argumenterede for, hvorfor vi stemmer imod. Det handler om trafiksikkerhed. Det er jo over 100 lastbiler, der skal til og fra det her anlæg. Kommunen kommer til at investere massivt i cykelstier, så bløde trafikanter kan cykle sikkert fra Snur-om til skolen i Kværs. Og så er der jo hele situationen i Kliplev, forklarer Stefan Lydal (DF).

Aabenraa Kommune har godkendt en lokalplan for et biogasanlæg i et industriområde ved Kliplev. Flere borgere har stillet spørgsmål til nødvendigheden af to store anlæg så tæt på hinanden, men det har ikke ført til ændringer i forslaget.

Stefan Lydal (DF) giver heller ikke meget for borgmester Erik Lauritzens (S) udtale om, at DF fjerner støtten til forslaget, fordi de tænker på folketingsvalgkampen:

- Byrådsmødet ligger tre uger efter valget, og dér stemmer vi selvfølgelig også nej, så de to har absolut ikke noget med hinanden at gøre, fortæller Stefan Lydal (DF).

Den 26. juni vil det resterende byråd formentlig stemme biogasanlægget ind i lokalplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce