Annonce
Vejen

Teknisk enmandsvirksomhed har base i Vejen

Sådan ser René Thinnesens såkaldte "IR-kamera" ud, som han kører henover eltavler a la den i baggrunden hos PN Snedkeri. Han er 52 år og forventer at fortsætte med virksomheden resten af sin tid på arbejdsmarkedet, da han trives med friheden i at være selvstændig. Foto: Jacob Schultz
René Thinnesen er en travl mand, som er konstant på farten, da hans IR-kamera er en efterspurgt vare i erhvervslivet.
Annonce

Vejen: Det er som bekendt en klassiker, at folk flytter efter kærligheden, og sådan var det også, da René Thinnesen ved årsskiftet tog rykket fra Esbjerg til Vejen.

Nok så vigtigt for Vejen Kommune har han taget sin enmandsvirksomhed gennem snart 10 år med sig, da han med base på privatadressen i Vejen kører ud til kunder i nærmest hele landet.

Virksomhedsnavnet er "Elektrotermografi", og hans ekspertise handler kort sagt om at undersøge for eventuelle løse forbindelser i alle typer af kredsløb med varme involveret.

- En løs forbindelse udvikler varme, så det kan være ensbetydende med brand. Specielt i træindustrien er de opmærksomme, og der er generelt mere og mere fokus på det, siger han.


En løs forbindelse udvikler varme, så det kan være ensbetydende med brand. Specielt i træindustrien er de opmærksomme, og der er generelt mere og mere fokus på det.

René Thinnesen, ejer af Elektrotermografi


René Thinnesen er oprindeligt uddannet elektriker, men modsat mange andre håndværkere kræver hans nuværende arbejde ikke en bil fyldt med værktøj. Faktisk behøver han blot at huske sit såkaldte "IR-kamera", som er et infrarødt kamera til at søge efter varme i en eltavle.

Hvis det lyser ekstra rødligt op på hans skærm undervejs, er det tegn på fejl, hvorefter han tager billeder af det som en del af sin rapportering, efterfølgende har virksomheden selv ansvaret for at udbedre fejlene.

Annonce

Heldagsture på farten

Denne morgen i uge 27 har han sin første opgave i Vejen hos "PN Snedkeri", men det er langt fra hver dag, at kunderne bor lige 'i baghaven'. Eksempelvis har han denne sommer haft en dagstur til Aalborg og omegn for at 'lave' hele ni McDonald's-restauranter.

- Jeg kører ikke helt til Aalborg for at lave én restaurant, men her kunne jeg nå det hele ved at køre hjemmefra klokken 4 om morgenen og var hjemme ved midnatstid, siger han og afslører dermed indirekte, at hans enmandsvirksomhed ikke begrænser sig til 37 timer om ugen.

Alene tiden på landevejen fylder således en del timemæssigt, og han vurderer at tilbagelægge op mod 50.000 kilometer hvert år på kundebesøg.

Papirarbejde er der også en del af og tager ifølge René Thinnesen normalt længere tid end selve undersøgelsen. Hvis fejlene er grove, skal kunden have rapporten samme dag.

- Deres forsikringsselskaber vil se rapporten, for det er de fleste steder efterhånden et forsikringskrav at have på grund af brandsikkerhed, siger han og tilføjer:

- Landbruget er eksempelvis blevet en stor branche for mig. Jeg møder meget 'gør det selv el' derude, som ikke er det bedste, og vi snakker store summer, hvis det brænder.

Annonce

Lavere priser

Inden René Thinnesen gik solo, var han ansat som elektriker på et slagteri i Esbjerg, og det var her, han fik ideén til at skabe sin virksomhed.

- Jeg var altid med rundt, når vi havde besøg udefra til den opgave, og jeg tænkte, det lige var noget for mig at komme meget rundt og møde mange mennesker i hverdagen i stedet for at blive på samme fabrik, siger han.

Som sagt så gjort, og efter at have investeret 70.000 kroner på kameraet og fået godkendelser, gik han i gang med udgangspunkt i sit relativt store netværk i barndomsbyen Esbjerg og udvidede gradvist herfra sit kundegrundlag.

- Landets største firma indenfor det her ligger i Kolding, og de er selvfølgelig ikke ret glade for, at jeg er kommet til. Jeg kører med andre priser end dem, for mine udgifter er ikke de samme, siger han og tilføjer:

- Jeg har sådan set kun brug for hjemmekontor, bil og kamera.

René Thinnesen kan hurtigt spotte, om der er fejl i et kredsløb, da det i så fald vil lyse op på skærmen i stærke røde farver. Der lod dog ikke til at være noget at komme efter hos PN Snedkeri. Foto: Jacob Schultz
Mange timer bliver tilbragt i bilen på motorvejene i alle retninger. Selvom der er plads til flere, er han godt tilfreds med mængden af kunder, og det ligger ikke i kortene, at han begynder at ansætte medarbejdere. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce