Annonce
forside

Teknisk forvaltning

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 23. november kan man på forsiden af Tøndersektionen læse "Tilbud: Peg på Tønders problemsager".

Der mangler helhed i opgaveløsningen, det virker som om forvaltningen har skyklapper på og ikke har tænkt på sammenhængen med omgivelserne eller vurderer virkningerne af det, der iværksættes. Det virker som om, der er en kultur af hovsaløsninger som iværksættes, når man ikke har tænkt sig om.

Det virker som om, rammerne for medarbejderne er så snævre, at de kun skal løse en specifik, snævert beskrevet opgave og se bort fra sammenhængen.

Der ses jævnligt undskyldninger, hvor forvaltningen giver andre skylden. Det er politiets, DSBs, eksterne rådgivere, politikere, kværulantiske borgeres, lodsejeres med fleres skyld. Er det mon hele sandheden?

Grundet JydskeVestkystens tegnbegrænsning på debatindlæg, vil jeg uddybe de illustrerende eksempler fra Tønder i et kommende læserbrev. Læserne kan selv føje erfaringer fra deres lokalområde til.

Krydset Nørremarksvej Nordrelandevej.

Cykelstien langs Strucksalle.

Cykelstien fra baneoverskæringen på Bargumsvej til Ribe Landevej.

Af skade bliver man klog, men sjældent rig.

Så er der problemet med alle de anlægsopgaver, der er vedtaget af kommunalbestyrelsen, men ikke er udført. De bevilgede millioner skubbes videre år for år.

Tilgængelighed virker ikke højt prioriteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce