Annonce
Aabenraa

Teknisk udvalg vil sikre skolevej i Rødekro

Nye cykelstier er en tilbagevendende stor post på kommunens budgetter. Arkivfoto.

Cykelstier i Rise og langs Gammel Ribevej står først for, når kommunen skal prioritere hvilke projekter, der skal sættes i gang. Cykelsti fra Nørbyvej til Bodum må vente.

AABENRAA: Der er 2,2 millioner kroner tilbage på kommunens budget for nye cykelstier i 2018. Onsdag skulle politikerne i teknisk udvalg tage stilling til, hvilke projekter, der skal sættes i gang for de penge.

Valget faldt på en ny cykelsti fra Plantevænget i Rise langs Hærvejen til den eksisterende skolecykelsti. Den skal sikre, at børnene i Rise kan komme sikkert i skole på Hærvejsskolen. Dette projekt vil koste omkring en halv million kroner.

Resten af pengene på årets budget vil politikerne i teknisk udvalg bruge på anden etape af cykelstien langs Gl. Ribevej. Den koster omkring 1,8 millioner kroner.

Ejvind Underbjerg Hansen stemte dog ikke for denne prioritering, da han i stedet ville prioritere en cykelsti ved Skovfennen i Tinglev.

På budgettet for 2019 har kommunen fem millioner kroner afsat til cykelstier. Teknisk udvalg har ikke lavet den endelige prioritering af disse penge. Men udvalgsmedlemmerne gav hinanden håndslag på, at den planlagte cykelsti fra Rens til Bylderup-Bov og 3. etape af cykelstien langs Haderslevvej fra Nørbyvej til Bodum, skal have højeste prioritet.

Annonce

Ti millioner til Kassø

Aabenraa Kommune har i 2018 afsat i alt fem millioner kroner til at udbygge vejene omkring Kassø, så de er klar til Apples byggeri af nyt datacenter.På kommunens investeringsplan står der yderligere fem millioner kroner i 2020.

Hvis projektet med at sikre krydset ved Arnhøjvej skal føres ud i livet inden lastbilerne begynder at køre for alvor, kræver det, at nogle af pengene fra 2020 rykkes frem til 2019.

Cykelrute skal sikres

Folk, der bor på Hellevadvej har længe prøvet at gøre politikerne opmærksomme på, at der er bug for en cykelsti langs vejen.

Kommunen peger dog på, at Hydevadvej og Mjølsvej tilsammen udgør en brugbar cykelrute mellem Hellevad og Rødekro.

Denne rute bliver dog noget farligere, når Apple begynder at bygge det planlagte datacenter ved Kassø. Til den tid skal lastbilerne nemlig køre ind til byggepladsen ad Arnhøjvej. Derfor skal krydset, hvor Arnhøjvej møder Mjølsvej og Hydevadvej, nu sikres.

Teknisk forvaltning har lavet et forslag til, hvordan krydset kan udformes. Men onsdag besluttede teknisk udvalg at bede om et nyt forslag, der i højere grad tager hensyn til de tohjulede trafikanter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Venstre genvalgte formanden

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce