x
Annonce
Aabenraa

Teknisk udvalg vil sikre skolevej i Rødekro

Nye cykelstier er en tilbagevendende stor post på kommunens budgetter. Arkivfoto.

Cykelstier i Rise og langs Gammel Ribevej står først for, når kommunen skal prioritere hvilke projekter, der skal sættes i gang. Cykelsti fra Nørbyvej til Bodum må vente.

AABENRAA: Der er 2,2 millioner kroner tilbage på kommunens budget for nye cykelstier i 2018. Onsdag skulle politikerne i teknisk udvalg tage stilling til, hvilke projekter, der skal sættes i gang for de penge.

Valget faldt på en ny cykelsti fra Plantevænget i Rise langs Hærvejen til den eksisterende skolecykelsti. Den skal sikre, at børnene i Rise kan komme sikkert i skole på Hærvejsskolen. Dette projekt vil koste omkring en halv million kroner.

Resten af pengene på årets budget vil politikerne i teknisk udvalg bruge på anden etape af cykelstien langs Gl. Ribevej. Den koster omkring 1,8 millioner kroner.

Ejvind Underbjerg Hansen stemte dog ikke for denne prioritering, da han i stedet ville prioritere en cykelsti ved Skovfennen i Tinglev.

På budgettet for 2019 har kommunen fem millioner kroner afsat til cykelstier. Teknisk udvalg har ikke lavet den endelige prioritering af disse penge. Men udvalgsmedlemmerne gav hinanden håndslag på, at den planlagte cykelsti fra Rens til Bylderup-Bov og 3. etape af cykelstien langs Haderslevvej fra Nørbyvej til Bodum, skal have højeste prioritet.

Annonce

Ti millioner til Kassø

Aabenraa Kommune har i 2018 afsat i alt fem millioner kroner til at udbygge vejene omkring Kassø, så de er klar til Apples byggeri af nyt datacenter.På kommunens investeringsplan står der yderligere fem millioner kroner i 2020.

Hvis projektet med at sikre krydset ved Arnhøjvej skal føres ud i livet inden lastbilerne begynder at køre for alvor, kræver det, at nogle af pengene fra 2020 rykkes frem til 2019.

Cykelrute skal sikres

Folk, der bor på Hellevadvej har længe prøvet at gøre politikerne opmærksomme på, at der er bug for en cykelsti langs vejen.

Kommunen peger dog på, at Hydevadvej og Mjølsvej tilsammen udgør en brugbar cykelrute mellem Hellevad og Rødekro.

Denne rute bliver dog noget farligere, når Apple begynder at bygge det planlagte datacenter ved Kassø. Til den tid skal lastbilerne nemlig køre ind til byggepladsen ad Arnhøjvej. Derfor skal krydset, hvor Arnhøjvej møder Mjølsvej og Hydevadvej, nu sikres.

Teknisk forvaltning har lavet et forslag til, hvordan krydset kan udformes. Men onsdag besluttede teknisk udvalg at bede om et nyt forslag, der i højere grad tager hensyn til de tohjulede trafikanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce