Annonce
Kolding

Teknologisk Institut: Vigtigt at få tjekket gamle altaner

Siden en altan faldt sammen i Kolding og flere unge kom til skade, har der været en debat om lovpligtig tilsyn med altaner. Teknologisk Institut har allerede lavet en vejledning til, hvordan man selv tjekker standarden af en ældre altan. Arkivfoto: Anders Græsbøll Buch
Efter weekendens altanulykke i Kolding påpeger Teknologisk Institut vigtigheden af, at ejere af ejendomme med ældre altaner får kontrolleret, om altanerne stadig er sikre.

Kolding: Har du en ældre altan, så sørg for at få den tjekket, inden du bruger den i det daglige. Det er beskeden i en pressemeddelelse fra Teknologisk Institut efter weekendens altanulykke i Kolding.

Instituttet udfører hvert år et større antal tilstandsundersøgelser af altaner og har udgivet flere vejledninger, hvor bygningsejere kan få råd og vejledning til at vurdere altanernes behov for tilstandsundersøgelse. Blandt andet vejledningerne "Er min altan sikker" og "Udkragede altaner med udliggerjern – har du én?", som begge kan hentes via instituttets hjemmeside.


Annonce

Selv om kritiske skader på en altan kan opstå, uden at de er synlige, er det vigtigt at holde øje med begyndende nedbrydning. Hvis man kan se indikationerne på nedbrydning, bør en fagperson vurdere, om det er nødvendigt at undersøge altanen nærmere.

Allan Skydsbæk Hansen


Her påpeges der blandt andet, at når altankollaps opstår, skyldes det, at altanen, grundet slid fra tidens tand, ikke længere har fuld bæreevne.  Ofte sker altankollaps først, når altanen bliver udsat for stor belastning, for eksempel når mange personer opholder sig på altanen samtidig. Når en altan kollapser, er det derfor ofte med stor personskade til følge.

Begyndede nedbrydning

- Selv om kritiske skader på en altan kan opstå, uden at de er synlige, er det vigtigt at holde øje med begyndende nedbrydning. Hvis man kan se indikationerne på nedbrydning, bør en fagperson vurdere, om det er nødvendigt at undersøge altanen nærmere med destruktive indgreb, hvor man typisk vil hugge ind til stålprofilerne og inspicere dem i området, hvor de går ind i facaden, siger Allan Skydsbæk Hansen i pressemeddelelsen.

Annonce
Kolding For abonnenter

Kolding-tvillinger på 19 år er store på TikTok og bliver allerede sponseret: Sådan tackler de over 30.000 følgere

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti, men 40 procent stemte imod ham

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Thulesen Dahl: Vi skal tilbage i baren - uden intriger

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Navne

Jens og Anna er de mest populære navne her: Er dit navn også på top50-listen?

Annonce