Annonce
Kolding

Teknologisk Institut: Vigtigt at få tjekket gamle altaner

Siden en altan faldt sammen i Kolding og flere unge kom til skade, har der været en debat om lovpligtig tilsyn med altaner. Teknologisk Institut har allerede lavet en vejledning til, hvordan man selv tjekker standarden af en ældre altan. Arkivfoto: Anders Græsbøll Buch
Efter weekendens altanulykke i Kolding påpeger Teknologisk Institut vigtigheden af, at ejere af ejendomme med ældre altaner får kontrolleret, om altanerne stadig er sikre.
Annonce

Kolding: Har du en ældre altan, så sørg for at få den tjekket, inden du bruger den i det daglige. Det er beskeden i en pressemeddelelse fra Teknologisk Institut efter weekendens altanulykke i Kolding.

Instituttet udfører hvert år et større antal tilstandsundersøgelser af altaner og har udgivet flere vejledninger, hvor bygningsejere kan få råd og vejledning til at vurdere altanernes behov for tilstandsundersøgelse. Blandt andet vejledningerne "Er min altan sikker" og "Udkragede altaner med udliggerjern – har du én?", som begge kan hentes via instituttets hjemmeside.


Selv om kritiske skader på en altan kan opstå, uden at de er synlige, er det vigtigt at holde øje med begyndende nedbrydning. Hvis man kan se indikationerne på nedbrydning, bør en fagperson vurdere, om det er nødvendigt at undersøge altanen nærmere.

Allan Skydsbæk Hansen


Her påpeges der blandt andet, at når altankollaps opstår, skyldes det, at altanen, grundet slid fra tidens tand, ikke længere har fuld bæreevne.  Ofte sker altankollaps først, når altanen bliver udsat for stor belastning, for eksempel når mange personer opholder sig på altanen samtidig. Når en altan kollapser, er det derfor ofte med stor personskade til følge.

Annonce

Begyndede nedbrydning

- Selv om kritiske skader på en altan kan opstå, uden at de er synlige, er det vigtigt at holde øje med begyndende nedbrydning. Hvis man kan se indikationerne på nedbrydning, bør en fagperson vurdere, om det er nødvendigt at undersøge altanen nærmere med destruktive indgreb, hvor man typisk vil hugge ind til stålprofilerne og inspicere dem i området, hvor de går ind i facaden, siger Allan Skydsbæk Hansen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce