Annonce
forside

Teknologivitaminer til skolen

Læserbrev: Vi har i visionen for fremtidens folkeskole sat Computational Thinking (it og teknologi) på dagsordenen.Hvis eleverne skal kunne forstå den omgivende teknologiske og digitale verden - skal de forstå teknologiens DNA og få "hands on" erfaring.

Vi skal derfor sikre, at alle børn og skoler får mere teknologi ind som en integreret del af undervisningen på tværs af fagene.

Men der er udfordringer. 1. Kompetenceløft og lyst: Mange lærere ikke har "Computational Thinking" i skoletasken. Det kræver tid og uddannelse. 2. Ud med udstyret: Pædagogisk center har alt fra Lego Mindstorm til mariehøns, der kan programmeres med få klik. Hvordan bliver tilgængeligt for flere? 3. Mod og mening: Vi har fx netop i Kolding været værter ved First LEGO League. Det var kun få skoler fra Kolding, der var med. Hvordan får vi flere med? 4. Fælles fokus: Vi bør få en fælles strategi for, hvordan vi bedst kan sikre, at vi investerer i det rigtige og bruger det effektivt - så vi ikke hovedløst klatter penge væk på mode luner. 5. Det koster. Vi skal sætte penge af til teknologi og prioritere, hvor vi skal være i front, og hvor vi skal have "digitale frizoner og frikvarter"?

Vi bør nedsætte en digital task force med skolefolk, erhvervsliv, uddannelser og elever. Så visionen kan blive til virkelighed. Hvis vi ikke går foran ... er vi allerede bagud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Jule-gåtur på diget

Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce