Annonce
Sydjylland

Teleekspert om kæmpefusion: Det kan give TDC kamp til stregen

Arkivfoto

''Det glæder mig helt ind i min inderste sjæl''. Sådan reagerer teleekspert på, at SE og Eniig fusionerer til tele- og energigiganten Norlys. Han forventer, at kunderne kan se frem til billigere priser.

- Det her har vi ventet på og haft behov for i en lang årrække. Sådan lyder reaktionen på torsdagens nyhed om, at SE og Eniig fusionerer til ''Norlys'', fra teleekspert og grundlægger af Netplan.dk Torben Rune.

Ifølge ham er digitaliseringen i Danmark gået langt hurtigere, end man forudsagde for få år siden, og han mener, at det bliver mere og mere besværligt at bo i områder, hvor man som borger ikke har adgang til ''rigtigt'' bredbånd.

- Det bliver der gjort endnu mere ved nu. Nu viser forsyningssektoren sig i virkeligheden som en rigtig teleleverandør. Jeg er helt overbevist om, at det vil give TDC kamp til stregen og måske endda over stregen, siger Torben Rune.

Annonce

Mere effektivt at drive stort selskab

SE's topchef Niels Duedahl, som også bliver administrerende direktør i Norlys, fortæller, at fusionen skal være med til at sikre lavere priser for forbrugerne. Det, mener Torben Rune også, bliver tilfældet.

- Vi ved fra andre produkter, at jo flere kunder der er til at aftage varerne, jo bedre vilkår får man typisk. De her selskaber vil få øget mulighed for at give bedre og billigere produkter, siger han.

Er der risiko for, at priserne bliver højere?

- Nej tværtimod. Vi har set, hvordan stordriftsfordel gennem mange år har ført til meget væsentlige prisfald - navnlig i telesektoren. Det er meget mere effektivt at drive et stort end et lille selskab, siger Torben Rune og henviser til, at Telia og Telenor har slået deres mobilnet sammen.

På bredbåndsiden kommer Norlys til at dække mere end 40 procent af Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce