Annonce
Sydjylland

Teleekspert om kæmpefusion: Det kan give TDC kamp til stregen

Arkivfoto

''Det glæder mig helt ind i min inderste sjæl''. Sådan reagerer teleekspert på, at SE og Eniig fusionerer til tele- og energigiganten Norlys. Han forventer, at kunderne kan se frem til billigere priser.

Annonce

- Det her har vi ventet på og haft behov for i en lang årrække. Sådan lyder reaktionen på torsdagens nyhed om, at SE og Eniig fusionerer til ''Norlys'', fra teleekspert og grundlægger af Netplan.dk Torben Rune.

Ifølge ham er digitaliseringen i Danmark gået langt hurtigere, end man forudsagde for få år siden, og han mener, at det bliver mere og mere besværligt at bo i områder, hvor man som borger ikke har adgang til ''rigtigt'' bredbånd.

- Det bliver der gjort endnu mere ved nu. Nu viser forsyningssektoren sig i virkeligheden som en rigtig teleleverandør. Jeg er helt overbevist om, at det vil give TDC kamp til stregen og måske endda over stregen, siger Torben Rune.

Annonce

Mere effektivt at drive stort selskab

SE's topchef Niels Duedahl, som også bliver administrerende direktør i Norlys, fortæller, at fusionen skal være med til at sikre lavere priser for forbrugerne. Det, mener Torben Rune også, bliver tilfældet.

- Vi ved fra andre produkter, at jo flere kunder der er til at aftage varerne, jo bedre vilkår får man typisk. De her selskaber vil få øget mulighed for at give bedre og billigere produkter, siger han.

Er der risiko for, at priserne bliver højere?

- Nej tværtimod. Vi har set, hvordan stordriftsfordel gennem mange år har ført til meget væsentlige prisfald - navnlig i telesektoren. Det er meget mere effektivt at drive et stort end et lille selskab, siger Torben Rune og henviser til, at Telia og Telenor har slået deres mobilnet sammen.

På bredbåndsiden kommer Norlys til at dække mere end 40 procent af Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce