Annonce
Kolding

Telefonnotat skaber usikkerhed om Marina City

Plangrundlaget for Marina City skal behandles endeligt af Kolding Byråd i løbet af nogle få uger. Nu skaber et telefonnotat tvivl om, hvorvidt Kystdirektoratet vil give tilladelse til, at havnebydelen kan få direktoratets velsigelse i sin nuværende form. Illustration: Schønherr Arkitekter
- En skarp formulering, kalder kontorchef i Kystdirektoratet et notat, der efterlader det indtryk, at direktoratet ikke vil give anlægstilladelse til Marina City, sådan som bydelen er skitseret nu. Nu afventer direktoratet en hvidbog fra Kolding Kommune om alle indsigelser og bemærkninger til det gigantiske projekt.

Kolding: Et notat om en telefonsamtale 17. august mellem en sagsbehandler i Kystdirektoratets kystzoneforvaltning og en medarbejder i Kolding Kommunes planafdeling skaber nu betydelig usikkerhed om, hvorvidt direktoratet vil give tilladelse til, at Marina City kan blive opført sådan, som det ligger i planerne lige nu.

Notatet, som JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af, er skrevet af Kystdirektoratets sagsbehandler.

Her står blandt andet om den forløbne samtale mellem de to: "Jeg oplyser, at vi, som tidligere oplyst, ikke forventer at give tilladelse til det fulde projekt. Jeg oplyser videre, at jeg skal snakke med min chef om, hvornår det vil give mening for KD at træffe afgørelse i sagen".

Annonce

Hvidbog

Notatet blev først i denne uge kendt i Kolding Kommunes by- og udviklingsforvaltning, hvor det har udløst stor undren.

I forvaltningen er det nemlig opfattelsen, at Kolding Kommune og Kystdirektoratet har en klar aftale om, at direktoratet ikke tager stilling til Marina City-projektet, før kommunen er helt færdig med sin del af sagsbehandlingen. Den indebærer ikke mindst en vurdering af de mange indsigelser og bemærkninger, som indkom, da plangrundlaget og miljørapporten for havnebydelen med Vestdanmarks største marina var ude i offentlig høring før sommerferien.

Den store undren skyldes også, at Kystdirektoratet i september sidste år - efter en tre år lang dialog med Kolding Kommune - gav grønt lys for, at kommunen kunne arbejde videre med sine ambitiøse planer og sende forslaget til en lokalplan og VVM-rapporten frem til politisk behandling og derefter ud i offentlig høring.


Sagen er, at kommunen på nuværende stade af sagsbehandlingen ikke kan forvente at få en fuld tilladelse til projektet.

Hans Erik Cutoi-Toft, kontorchef, Kystdirektoratet


Planchef i Kolding Kommune, Jan Krarup Laursen, oplyser, at Kolding Kommune også har en aftale med Kystdirektoratet om at udarbejde en hvidbog om høringssvarene, og at de to myndigheder skal mødes for at drøfte den, når den er færdig.

- Nogle af høringssvarene taler for projektet, nogle taler imod. Lige nu er vi ved at gå det hele igennem, og så kan det jo være, at nogle af svarene giver anledning til, at vi ændrer på plangrundlaget, før byrådet og Kystdirektoratet skal tage endeligt stilling til Marina City, siger Jan Krarup Laursen.

Annonce

Skarp formulering

I Kystdirektoratet bekræfter kontorchef Hans Erik Cutoi-Toft, at direktoratet slet ikke har taget stilling til Marina City endnu.

Er det helt forkert, hvad din medarbejder skriver i telefonnotatet - altså at I ikke forventer at give tilladelse til det fulde projekt?

- Nej, men det er en skarp formulering. Sagen er, at kommunen på nuværende stade af sagsbehandlingen ikke kan forvente at få en fuld tilladelse til projektet. Der er kommet mange indsigelser til plangrundlaget og til VVM-redegørelsen, som ikke tæller på plussiden. Dem lytter vi til. Nu skal vi have den anden side af historien fra Kolding Kommune, og den lytter vi også til. Først derefter træffer vi vores afgørelse, forklarer Hans Erik Cutoi-Toft.

Marina City

  • Marina City er navnet på en ny havnebydel, som er under udvikling ved Marina Syd ved Skamlingvejen.
  • Planen er, at der her skal bygges op til 400 boliger og anlægges 1000 bådepladser. Marinaen skal samle den nuværende Lystbådehavn Nord og Marina Syd.
  • Lokalplanforslaget for Marina City har været i offentlig høring i otte uger frem til midnat den 29. juni.
  • Kolding Byråd skal tage endeligt stilling til indsigelserne og lokalplanforslaget i løbet af få uger.
  • Ifølge tidsplanen skal det første anlægsarbejde begynde allerede i år, og en ny lystbådehavn inklusiv husbådepladser og byggerier skal tages i brug i 2022.
  • Kommunen har i flere år været i dialog med Kystdirektoratet om planen, og undervejs har kommunen eksempelvis opgivet en ø med fjordbad og beboelsesøer i Marina City for at imødekomme direktoratet.
Annonce
Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Sønderborg

Se video og billeder: Otte ton tung møllehat og vinger løftet på plads

Kolding

Bilist stak af fra påkørsel på Vejlevej

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Kolding

Efter ballade i partiet: 19-årig ny i spidsen for Liberal Alliance i Kolding

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

36-årig mand løsladt efter grundlovsforhør i voldtægtssag - Politiet hemmeligholder sigtelse

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Sydjylland

Coronaen har sat sig på halen og står bomstille i knap halvdelen af de syd- og sønderjyske kommuner

Aabenraa For abonnenter

Formandens arv bliver synlig i hjembyen

Esbjerg For abonnenter

Optræk til ballade i naturfredningsforening: Bestyrelse vil afsætte egen formand

Annonce