x
Annonce
Aabenraa

Telemuren i Aabenraa bliver genrejst

Telemuren har i flere år stået i Sdr. Hostrup. Arkivfoto: Lene Esthave

Efter at have stået på et depot i mange år skulle det nu være sikkert og vist, at Telemuren bliver genopstillet i Aabenraa.

Aabenraa: - Vi har sat 350.000 kroner af til genopsætningen af Telemuren. Nu skal den prioriteres.

Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V), og resten af økonomiudvalget blev på deres seneste møde enige om, at nu skal Telemuren rejses igen. Den har i mange år stået på et depot i Sdr. Hostrup, efter at den blev revet ned fra H. P. Hanssens Gade, da der skulle bygges et bageri og butik på grunden bag Telemuren.

Pengene er blevet fundet fra en særtilskudspujle afsat på finansloven for 2017, og nogle af de resterende 6,3 millioner kroner skal nu bruges på Telemuren.

- Jeg har hele tiden kæmpet for, at Telemuren skulle op at stå igen. Det skylder vi både kunstneren og os selv. Den skulle også være i rimelig god stand, siger Povl Kylling Petersen (S).

Det er billedhuggeren Ulla Viottis, der står bag Telemuren, og hun kan nu glæde sig over, at den bliver genrejst ved rådhuset.

- Forvaltningen arbejder med en placering omkring rådhuset ned mod stranden. Det kunne blive et godt samlingspunkt, siger Thomas Andresen.

Annonce

Jeg har hele tiden kæmpet for, at Telemuren skulle op at stå igen.

Povl Kylling Petersen (S)

Telemuren

Telemuren er billedhuggeren Ulla Viottis' hovedværk.Muren er 60 meter lang og stod ved H. P. Hanssens Gade, hvor den forbandt TDCs røde bygning med museet.

Ønsker opfyldt

De forskellige udvalg i Aabenraa Kommune var kommet med driftsønsker på omkring 18 millioner kroner, og derfor kunne alle ønsker ikke blive opfyldt med en pengetank på 6,3 millioner kroner.

Dog kan kommunens cyklister godt begynde at glæde sig.

- Vi har sat 1,25 millioner kroner af til ny asfalt på cykelstier, siger Thomas Andresen.

Blandt nogle af de andre vindere er også Aabenraa Krisecenter, der får 50.000 kroner, der bliver sat 200.000 kroner af til at dræne galgerne på ringriderpladsen, en million kroner til "Den gode skole", Rønshoved Efterskole får 229.000 kroner, og så bliver der også sat 661.000 kroner af til blandt andet legepladser i landdistrikterne.

Bov IF og Aabenraa Boldklub havde søgt om henholdsvis 1,5 millioner kroner og 300.000 kroner til kunstgræsbaner, og det blev ikke bevilget fra særtilskudspuljen.

- Men de bliver tilgodeset, og vi finder pengene, siger Thomas Andresen.

Økonomiudvalgets prioriteringer skal endeligt godkendes på næste byrådsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce