Annonce
Aabenraa

Telemuren i Aabenraa bliver genrejst

Telemuren har i flere år stået i Sdr. Hostrup. Arkivfoto: Lene Esthave

Efter at have stået på et depot i mange år skulle det nu være sikkert og vist, at Telemuren bliver genopstillet i Aabenraa.

Aabenraa: - Vi har sat 350.000 kroner af til genopsætningen af Telemuren. Nu skal den prioriteres.

Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V), og resten af økonomiudvalget blev på deres seneste møde enige om, at nu skal Telemuren rejses igen. Den har i mange år stået på et depot i Sdr. Hostrup, efter at den blev revet ned fra H. P. Hanssens Gade, da der skulle bygges et bageri og butik på grunden bag Telemuren.

Pengene er blevet fundet fra en særtilskudspujle afsat på finansloven for 2017, og nogle af de resterende 6,3 millioner kroner skal nu bruges på Telemuren.

- Jeg har hele tiden kæmpet for, at Telemuren skulle op at stå igen. Det skylder vi både kunstneren og os selv. Den skulle også være i rimelig god stand, siger Povl Kylling Petersen (S).

Det er billedhuggeren Ulla Viottis, der står bag Telemuren, og hun kan nu glæde sig over, at den bliver genrejst ved rådhuset.

- Forvaltningen arbejder med en placering omkring rådhuset ned mod stranden. Det kunne blive et godt samlingspunkt, siger Thomas Andresen.

Annonce

Jeg har hele tiden kæmpet for, at Telemuren skulle op at stå igen.

Povl Kylling Petersen (S)

Telemuren

Telemuren er billedhuggeren Ulla Viottis' hovedværk.Muren er 60 meter lang og stod ved H. P. Hanssens Gade, hvor den forbandt TDCs røde bygning med museet.

Ønsker opfyldt

De forskellige udvalg i Aabenraa Kommune var kommet med driftsønsker på omkring 18 millioner kroner, og derfor kunne alle ønsker ikke blive opfyldt med en pengetank på 6,3 millioner kroner.

Dog kan kommunens cyklister godt begynde at glæde sig.

- Vi har sat 1,25 millioner kroner af til ny asfalt på cykelstier, siger Thomas Andresen.

Blandt nogle af de andre vindere er også Aabenraa Krisecenter, der får 50.000 kroner, der bliver sat 200.000 kroner af til at dræne galgerne på ringriderpladsen, en million kroner til "Den gode skole", Rønshoved Efterskole får 229.000 kroner, og så bliver der også sat 661.000 kroner af til blandt andet legepladser i landdistrikterne.

Bov IF og Aabenraa Boldklub havde søgt om henholdsvis 1,5 millioner kroner og 300.000 kroner til kunstgræsbaner, og det blev ikke bevilget fra særtilskudspuljen.

- Men de bliver tilgodeset, og vi finder pengene, siger Thomas Andresen.

Økonomiudvalgets prioriteringer skal endeligt godkendes på næste byrådsmøde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce