Annonce
Erhverv

Telenor holder skindet på næsen i Danmark trods kundefald

Marko Djurica/Reuters
Der bliver stadig færre Telenor-kunder at ringe til i Danmark. Selskabet sparer dog i takt med kundefrafaldet.

Igen i andet kvartal blev listen over Telenors kunder i Danmark kortere. I selskabets halvårsregnskab kan man tirsdag læse, at blandt andet 12.000 mobilkunder har forladt selskabet i april, maj og juni.

Dermed fortsætter et frafald af kunder i Danmark for den skandinaviske telekoncern.

Telenors direktør i Danmark, Jesper Hansen, peger på, at frafaldet er gået ned i tempo.

I årets første tre måneder mistede Telenor 36.000 mobilkunder, og sammenlignet med for et år siden er der blevet 106.000 færre mobilkunder.

- Jeg hæfter mig ved den fortsatte fremgang i vores indtjening og den begyndende stabilisering af vores kundebase, siger Jesper Hansen i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Samtidig med kundefrafaldet forsøger Telenor at skrue ned for udgifterne, så forretningen fortsat kører rundt.

Det har teleselskabet haft held med. Indtjeningen før renter, skat og afskrivninger er det første halvår løftet fra omkring 385 millioner danske kroner til omkring 408 millioner danske kroner.

Telenor er det næststørste teleselskab i Danmark. Selskabet har omkring 1400 ansatte og 57 butikker i Danmark. I Danmark inkluderer det også kunderne fra CBB Mobil.

Selskabet opererer også i hele Skandinavien og Asien og har på verdensplan 172 millioner kunder.

Hele koncernen kom tirsdag med sit regnskab for første halvår.

Lægger man hele koncernen sammen, har Telenor haft et overskud på driften - altså fraregnet forskellige finansielle indtægter og udgifter - på cirka 8,6 milliarder danske kroner i andet kvartal.

Det er en spids mindre end ventet af analytikerne, skriver Ritzau Finans. Også omsætningen var mindre end ventet.

Modsat indtjeningen er omsætningen dog vokset det seneste år set på tværs af hele Telenor-koncernen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce