Annonce
Sport

Tempokonge tror på fjerde DM-titel i enkeltstart

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Martin Toft Madsen kan vinde DM i enkeltstart for fjerde år i træk, hvis han triumferer torsdag i Esbjerg.

Den danske fartkonge Martin Toft Madsen jagter sin fjerde DM-titel i træk i enkeltstart, når der torsdag køres om guldet ved DM i landevejscykling i Esbjerg.

Den 34-årige BHS-Almeborg Bornholm-rytter har vundet de seneste tre år, og han føler sig i form til at jagte endnu en titel.

- Jeg håber, at jeg kan forsvare titlen. Jeg føler mig i hvert fald fint kørende.

- Umiddelbart vil jeg tro, at jeg kører lige så hurtigt som sidste år, så jeg er ved godt mod. Der er selvfølgelig også mange andre ryttere, der kører stærkt, så man kan aldrig vide sig sikker, siger Martin Toft Madsen til feltet.dk.

I fjor vandt han med 25 sekunder ned til Mikkel Bjerg og 47 sekunder til Rasmus Quaade på tredjepladsen.

Både Mikkel Bjerg og Rasmus Quaade er på startlisten igen torsdag, og det samme er Kasper Asgreen, der onsdag blev udtaget til Tour de France for Quick-Step.

Kasper Asgreen har på det seneste vist stor styrke på enkeltstarter i Schweiz Rundt.

Her var Kasper Asgreen to sekunder efter verdensmester Rohan Dennis på 1. etape, da der blev kørt en kort enkeltstart, og danskeren blev nummer to på næstsidste etape i løbet, som var en enkeltstart på 19 kilometer.

Der køres enkeltstart i alle klasser torsdag, mens der køres linjeløb søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce