Annonce
Haderslev

Tenna og Laura er kommet tættere på naturen

Cirka et halvt hundrede børn og voksne var med, da Fole Skolesti blev officielt åbnet lørdag formiddag. Påklædningen var vandresko og godt humør. Foto: Inge Rogat Møller

Lørdag formiddag indviede børn og voksne Fole Skolespor, der er et nyt stiforløb, som begynder ved Fole Friskole. Lokale lodsejere har lagt jord til trampestien.

Annonce

Fole: Naturen er kommet meget tættere på i Fole. Takket være et enestående samarbejde mellem Fole Landsbyråd, Fole Friskole og 14 lodsejere er der i og omkring Fole etableret en sti på op til otte kilometer-

I høj sol og akkompagneret af solsortens triller blev Fole Skolespor lørdag formiddag indviet. Et halvt hundrede børn og voksne var mødt op foran skolen for at lytte til talerne og derefter drage ud i det sprøde forår på den første officielle tur.

- Vi har prøvegået den, men det er snart lang tid siden, forklarede Tenna Pedersen og Laura Kragsig fra 6. klasse.

De to piger har sammen med deres klassekammerater og andre elever på Fole Friskole bidraget til den flotte folder, Fole Skolespor, der er en del af projekt "Spor i Landskabet, som blandt andre Danmarks Jægerforbund og Danmarks Naturfredningsforening står bag.

Børnene har lavet tegninger og skrevet tekster til folderen, som blandt andet kan fås i en gul folderkasse ved skolen.

- Vi var nede ved åen og har skrevet om livet i den, forklarer de to piger.

Stiforløbet er en såkaldt trampesti, der blandt andet går langs Gram Å.

- Det betyder, at stierne bliver slået, men at der ellers ikke er noget, fortæller Asger Schmidt fra landsbyrådet, der gennem to år har arbejdet på at etablere stien og indgå aftalerne med lodsejerne, som stiforløbet krydser.

- Natur er der jo meget af, men der var tvivl om, hvorvidt man måtte gå der, forklarer han og sender en taknemmelig tanke til lodsejerne, der lægger jord til.

- Det er jo ikke en selvfølge, siger han.

Baggrund

Det er Fole Friskole og Fole Landsbyråd, der står bag etableringen af Fole Skolesti.Stien begynder ved Fole Friskole, hvor man også kan finde tur-foldere i en gul folderkasse.

Initiativtagerne har modtaget mere end 400.000 kroner til projektet.

Som en del af projektet bliver der mulighed for at købe fiskekort.

Kasper Pedersen fra 5. klasse, Tenne Pedersen og Laura Kraugsig fra 6. klasse glæder sig til at gå ud på skolestien, som de selv har givet deres lille bidrag til. De har nemlig været med til at skrive teksterne i folderen. Foto: Inge Rogat Møller
Annonce

Plus for undervisning

For Line Schmidt fra Fole Friskole er den nye sti et plus for undervisningen:

- Vi kan skabe undervisning på en helt anden måde og give eleverne en anden oplevelse. Vi har et krav om at skulle give holdningsdannende undervisning, og det er præcis tilfældet med det, vi nu kan med stien, siger hun.

Borgmester H. P. Geil (V) var mødt op til indvielsen og var fuld af roser til de mange frivillige og til Fole:

- Det er jo fantastisk, hvad der sker her. Stort set hver tredje uge indvier I jo et eller andet. I sætter spor her, men så sandelig også i resten af Haderslev Kommune. Andre steder bliver der sat hegn op, her bliver naturen åbnet. Det er meget flot, sagde H. P. Geil blandt andet.

Asger Christensen bød velkommen og fortalte lidt om, hvad stien skal. Han har blandt andet indgået aftaler med lodsejerne, som stien går hen over. Foto: Inge Rogat Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce