Annonce
Sport

Tennisforbund arbejder på WTA-græsturnering i Danmark

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
DTF arbejder for at få Wimbledon-opvarmningsturnering til Danmark. Tiden arbejder imod det ambitiøse projekt.

Dansk Tennis Forbund (DTF) arbejder på at etablere en WTA-græsturnering på dansk grund, så Caroline Wozniacki, Clara Tauson og andre kvindelige tennisspillere kan varme op til Wimbledon i Danmark.

Det bekræfter formanden i DTF, Henrik Thorsøe Pedersen, over for Politiken.

Det er ikke bestemt, hvor græsbanerne skal etableres, men området omkring Royal Arena på Amager er en mulighed, fortæller formanden.

Det er vigtigt, at etableringen af turneringen ikke bliver en langstrakt affære, for så kan projektet ende med at gå op i ingenting.

- Tingene tager tid, men vi har allerede været i gang i over et år. Hvis det ikke bliver inden for de næste to år, så er det min fornemmelse, at projektet må opgives. Det er nødt til at realiseres inden for forholdsvis kort tid for at få en licens til en WTA-turnering.

- Det næste halve år vil gå med at få en afklaring med Københavns Kommune, siger Henrik Thorsøe Pedersen til Politiken.

Han fortæller også, at organisationen bag Wimbledon støtter idéen om en opvarmningsturnering på dansk grund. Realiseres turneringen, er det planen, at den skal afvikles to uger inden Wimbledon.

Der var senest en WTA-turnering på dansk grund i årene 2010-2012, da der blev spillet Danish Open på hardcourtunderlag i Caroline Wozniackis hjemby, Farum.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce