x
Annonce
forside

Tennisklub får ja til kunstgræs

Tønder Tennisklub har fået politisk grønt lys til at etablere kunstgræs på anlægget, som i øjeblikket er med norsk granit og kræver en del vedligehold. Arkivfoto: André Thorup

Tønder Tennisklub vil skifte norsk granit ud med kunstgræs og lade fritidscenter og støtteforening etablere en multibane på den ene bane.

Tønder: Tønder Tennisklubs spillere har i mange år dystet på baner belagt med norsk granit, men en ændring kan være på vej. Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg har således givet grønt lys til, at der kan etableres kunstgræs på tennisanlægget ved Tønder Sport- og Fritidscenter.

Tennisanlægget trænger til en kærlig hånd, og de nuværende to baner kræver en del vedligehold. Tennisklubben ønsker med etableringen af kunstgræs at forlænge sæsonen, så der i stedet for godt fire måneder kan spilles ni-ti måneder om året.

- Det er vores drøm, kan man sige. Om det så kan realiseres, det vil jo vise sig, fortæller klubbens kasserer Jakob Vittendorf om etableringen af kunstgræs.

Hvis det lykkes klubben at få etableret kunstgræs og dermed forlænge sæson, regner man i klubben med at kunne øge antallet af medlemmer. Endnu er man ikke i gang med at skaffe finansieringen.

- Der taler vi omkring en kvart million. I den størrelsesorden, siger Jakob Vittendorf, der fortæller, at man skal søge en byggetilladelse inden en eventuel etablering.

Tennisanlægget i Tønder er placeret på kommunal grund.

Annonce

Mulighed for multibane

Finansieringen på omkring en kvart million kroner er til én kunstgræs-tennisbane. Tønder Tennisklub vil nemlig give Tønder Sport- og Fritidscenter og centrets støtteforening mulighed for at lave en multibane med kunstgræs på den anden - en bane hvor man så vil kunne spille tennis i perioder.

Kultur- og fritidsudvalget behandlede sagen om etablering af multibane og kunstgræs-tennisbane på januarmødet og vendte som nævnt tommelfingeren op.

- Det har vi godkendt. Det, synes vi, lyder som en rigtig god idé, fortæller udvalgsformand René Andersen (V), der betegner det som en win-win-situation, hvis multibanen også kan benyttes til tennis.

Ifølge klubbens ansøgning til kommunen ønsker klubben at igangsætte etablering af dens egen kunstgræsbane i år, hvis finansieringen skaffes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce