Annonce
forside

Tennisklub får ja til kunstgræs

Tønder Tennisklub har fået politisk grønt lys til at etablere kunstgræs på anlægget, som i øjeblikket er med norsk granit og kræver en del vedligehold. Arkivfoto: André Thorup

Tønder Tennisklub vil skifte norsk granit ud med kunstgræs og lade fritidscenter og støtteforening etablere en multibane på den ene bane.

Tønder: Tønder Tennisklubs spillere har i mange år dystet på baner belagt med norsk granit, men en ændring kan være på vej. Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg har således givet grønt lys til, at der kan etableres kunstgræs på tennisanlægget ved Tønder Sport- og Fritidscenter.

Tennisanlægget trænger til en kærlig hånd, og de nuværende to baner kræver en del vedligehold. Tennisklubben ønsker med etableringen af kunstgræs at forlænge sæsonen, så der i stedet for godt fire måneder kan spilles ni-ti måneder om året.

- Det er vores drøm, kan man sige. Om det så kan realiseres, det vil jo vise sig, fortæller klubbens kasserer Jakob Vittendorf om etableringen af kunstgræs.

Hvis det lykkes klubben at få etableret kunstgræs og dermed forlænge sæson, regner man i klubben med at kunne øge antallet af medlemmer. Endnu er man ikke i gang med at skaffe finansieringen.

- Der taler vi omkring en kvart million. I den størrelsesorden, siger Jakob Vittendorf, der fortæller, at man skal søge en byggetilladelse inden en eventuel etablering.

Tennisanlægget i Tønder er placeret på kommunal grund.

Annonce

Mulighed for multibane

Finansieringen på omkring en kvart million kroner er til én kunstgræs-tennisbane. Tønder Tennisklub vil nemlig give Tønder Sport- og Fritidscenter og centrets støtteforening mulighed for at lave en multibane med kunstgræs på den anden - en bane hvor man så vil kunne spille tennis i perioder.

Kultur- og fritidsudvalget behandlede sagen om etablering af multibane og kunstgræs-tennisbane på januarmødet og vendte som nævnt tommelfingeren op.

- Det har vi godkendt. Det, synes vi, lyder som en rigtig god idé, fortæller udvalgsformand René Andersen (V), der betegner det som en win-win-situation, hvis multibanen også kan benyttes til tennis.

Ifølge klubbens ansøgning til kommunen ønsker klubben at igangsætte etablering af dens egen kunstgræsbane i år, hvis finansieringen skaffes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

Uheldene regner ned over EfB

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce