Annonce
Kolding

Termiske kameraer sættes op i idrætshaller: Kommune vil tjekke hallernes aktiviteter

I den kommende tid indsamler de ansatte i fritids- og idrætsafdelingen i Kolding Kommune præcise oplysninger ind om aktiviteter i idrætshallerne rundt i hele kommunen. En del af vidensindsamlingen sker via termiske kameraer. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kolding Kommune tjekker i den kommende tid det præcise omfang af aktiviteter i alle kommunens idrætshaller. Formålet er at kunne udnytte hallerne så optimalt som muligt.
Annonce

Kolding: Bliver der spillet badminton i hele hallen, eller står den ene halvdel tom og kan bruges til noget andet? Og er håndboldholdet væk for at spille kamp hver anden onsdag, sådan at nogle andre sportsfolk kan bruge hallen de dage, hvor håndboldspillerne ikke er der?

Udnyttelsen af idrætshallerne i Kolding Kommune skal i den kommende tid sættes under lup, når kommunens fritids- og idrætsafdeling i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden tjekker aktiviteten i hallerne.

Til at måle aktiviteternes omfang bliver der sat termiske kameraer op i nogle af hallerne. I første omgang bliver der sat et enkelt af disse kameraer op i Cuben i Christiansfeld, og senere bliver kameraer sat op i andre haller.

Det oplyser fritidschef Kurt Smidt, der understreger, at kameraerne ikke laver egentlige optagelser, hvor kan se, hvem der opholder sig i hallerne. Man kan blot se anonymiserede billeder, der viser antallet af mennesker.

Haltjek

  • Målingen af aktiviteter i både de kommunale og selvejende idrætshaller i Kolding Kommune er en del af et toårigt forsøgsprojekt, som foregår i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden.
  • Projektet finder også sted i flere sjællandske kommuner, hvor det er gået i gang.
  • Projektet har fokus på udnyttelsesgraden i danske idrætsfaciliteter.
Annonce

God udnyttelse

Overblikket over det præcise omfang af aktiviteter i hallerne skal give de ansatte i fritids- og idrætsafdelingen og foreningsfolkene i hele kommunen eksakt viden om, hvornår der kan være ledig kapacitet, og hvornår der er propfyldt i en hal.

- Vi har fokus på at bruge hallerne bedst muligt, og måske kan vi udnytte hallerne bedre - for eksempel hvis den er tom i den ene ende, og der så kan være plads til en aktivitet der, mens der også er en aktivitet i gang i den anden ende af hallen. Vi skal bruge borgernes penge så godt som muligt og sørge for at få plads til så mange som muligt i hallerne, siger Kurt Smidt.

Han fortæller, at de mere traditionelle typer holdsport er under pres, og at mange mennesker efterspørger fleksibilitet i blandt andet træningstidspunkter, når de skal dyrke motion.

- Med den udvikling idrætten er i, skal vi hele tiden følge med, og udviklingen betyder, at hallerne kan være under pres, siger Kurt Smidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce