Annonce
Esbjerg

Tesla-ejers kørsel bekymrer også i fodboldklub

Her ved Guldager Idrætscenters baner har Tesla-manden også kørt meget for hurtigt, fortæller holdleder Morten Just. Foto: GoogleMaps.
Tidligere træner og nuværende holdleder ved SGI/SSK U14 går nu ud med flere oplysninger om den angiveligt fartglade Hjerting-bilists adfærd i nærheden af boldbanerne i Guldager.

Esbjerg: Det er ikke kun i Hjerting, ejeren af en Tesla spreder bekymring med en angiveligt lidt for tung speederfod.

Også ved aktiviteter omkring Guldager Idrætscenter har den pågældende bilejer givet anledning til frygt for, at et barn vil blive påkørt ved et uheld på grund af for høj hastighed.

Det fortæller tidligere træner og nuværende holdleder ved SGI/SSK U14 Morten Just:

- Jeg kender desværre også alt for godt til den pågældendes kørsel. En lang række gange, hvor han har afleveret og hentet sit barn, er han kommet kørende med meget høj fart ned ad vejen langs banerne, hvor rigtig mange børn og unge kommer cyklende for at komme til fodbold på banerne og håndbold i hallen, fortæller Morten Just.

Han tilføjer, at klubben tidligere har skrevet ud til forældrene via kommunikationsordningen ”Holdsport”, som manden også er medlem af, og appelleret til, at farten sænkes, ligesom en træner direkte har henvendt sig til manden og forklaret ham, at farten skal ned.

Annonce

Vores frygt er, at han engang rammer et barn der ikke hører eller ser ham, når han kommer fræsende. En Tesla er ikke verdens mest larmende bil.

Morten Just, tidligere træner og nuværende holdleder ved SGI/SSK U14

Opbakning til Hjerting

- Vores frygt er, at han engang rammer et barn, der ikke hører eller ser ham, når han kommer fræsende. En Tesla er ikke verdens mest larmende bil, og det øger risikoen markant, siger Morten Just, der har henvendt sig til JydskeVestkysten som reaktion på søndagens artikel, hvor JydskeVestkysten omtalte sagen med afsæt i facebook-gruppen "For os der bor i Hjerting", i forbindelse med, at en far til en pige på 10 år havde rejst problemet og adresseret Tesla-ejeren. Faderen reagerede, fordi han efter eget udsagn havde oplevet Tesla-ejeren køre 80-100 kilometer i timen på skolevejen Fasanvænget.

JydskeVestkysten har desuden talt med adskillige andre, som uafhængigt af hinanden har berettet om grov uforsvarlig kørsel hos Tesla-ejeren, der af flere beskrives som en "vanvidsbilist".

- Jeg henvender mig for at bakke op om bekymringen hos forældrene i Hjerting, men også, fordi jeg blev rystet over, at det foregår andre steder. Ude hos os har vi talt om, at der nok accelereres lidt kraftigt, fordi manden vil vise sin bil frem for drengene derude og spille lidt smart, men det er vildt, at der er andre borgere i andre områder, der kan fortælle det samme, siger Morten Just, der dog mener, at situationen er blevet en smule mere rolig i Guldager.

I har ikke overvejet at melde sagen til politiet?

- Nej, det har vi ikke - vi har egentlig forsøgt den anden vej rundt og tale med ham, fordi han har et barn, der går hos os, og som vi også skal vise hensyn.

Kan du vurdere, hvor hurtigt han har kørt ved banerne derude?

- Nej, men bilen får gas, og der accelereres voldsomt. På Præstemarksvej er der en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen, og det bør man ikke engang køre, når der er så mange børn. Jeg kan ikke sige, om han har kørt 80 eller 100 kilometer i timen, men der er kørt alt, alt for hurtigt i hvert fald. Også så hurtigt, så jeg har gået og spekuleret på, hvilken rute min datter skal cykle, når hun skal til svømning på Hjerting Skole. Den pågældende er jo ikke den eneste, der kører for hurtigt, men det er ham, jeg har i baghovedet, når jeg tænker på min datters sikkerhed.

Sportsudstødning

JydskeVestkysten har været i kontakt med Kim Thygesen, som er indehaver af den grå Tesla. Kim Thygesen har tillige en Porsche. Han er generelt forundret over, at avisen har adskillige underretninger om, at hans kørsel er groft uforsvarlig.

Han fastholder, at han kører forsvarligt og efter forholdene, men han kan godt huske, at der på et tidspunkt i et opslag på ”Holdsport” blev henstillet til at ”tage foden fra speederen”.

- Men det var en generel henstilling, siger Kim Thygesen.

Men en træner havde efterfølgende fat i dig?

- Ja, men når man kører i en Porsche med V8 motor og sportsudstødning, kan det godt lyde lidt voldsomt.

Så du har ikke kørt for hurtigt ved Guldager Idrætscenter?

- Man skal aldrig sige aldrig, men som sagt; jeg kører forsvarligt og efter forholdene, og i øvrigt er nogle at de hændelser, som er beskrevet, slet ikke mulige. Jeg kører jo ikke 180 kilometer i timen på Skolestien i Hjerting og på det tidspunkt om morgen klokken 07.45, hvor jeg skulle have kørt 100 kilometer i timen på Fasanvænget i Hjerting, er der jo masser af biler og kø.

Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Langtidssiddende lærerformand går på pension: Jobbet kan både være ensomt og noget værre lort, men jeg vil savne det alligevel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce