Annonce
112

Tesla hamrede ind i blokvogn: Fører fløjet til OUH

Foto: Local Eyes
Føreren af en Tesla på Ribevej syd for Gram kom tirsdag til skade, da hans Tesla ramte en blokvogn. Han blev efterfølgende hentet af en lægehelikopter, som fløj ham til Odense Universitetshospital.

Alvorligt uheld: Klokken 15.51 på Ribevej, Rute 24, syd for Gram kørte en Tesla ind i en stillestående blokvogn. Føreren af Teslaen er i følge Syd- og Sønderjyllands Politi blevet fragtet med lægehelikopter til Odense Universitetshospital. Det blev han, fordi det på stedet blev vurderet, at han havde symptomer, som bedst behandles på Odense Universitetshospital, forklarer Erik Lindholdt.

- Han er ved bevidsthed, og han er selv kommet ud af bilen. Men selvom hans tilstand er stabil, kan skaderne stadig være alvorlige, vi kender endnu ikke omfanget, forklarer vagtchefen.

Politiet beskriver føreren som en 42-årig mand fra Esbjerg. Teslaen skulle ved sammenstødet være blevet totalskadet.

Syd- og Sønderjyllands Politi har indtil videre ingen oplysninger om blokvognens chaufførs tilstand.

I forbindelse med oprydningen har begge vognbaner på strækningen været spærret et par timer. Vejen er åben og farbar igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

53-årig mand var efterlyst

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce