Annonce
Digitalt

Test af Arlo Doorbell: Dørklokken er smart – men folk forstår den ikke

Det lykkedes ikke denne anmelder at føre en gnidningsfri samtale med folk via dørklokken - ikke fordi teknologien halter, men fordi folk ikke er vant til at tale til en dørklokke. Pressefoto: Arlo
Det lyder smart, at du kan tale til folk igennem din dørklokke, hvis du f.eks. ikke er hjemme til at åbne døren. Men folk er ikke vant til at tale til en dørklokke, hvilket kan føre til nogle ret akavede samtaler.

Kan man gøre noget så simpelt som en dørklokke mere intelligent? Det mener Arlo, der har lavet en såkaldt Smart Doorbell, der er koblet op på internettet, så du får en notifikation på din telefon, når nogen ringer på.

Og hvis ikke du er hjemme, kan du i stedet vælge at tage imod ”opkaldet” og på den måde fortælle personen, at du ikke kan åbne døren, eller at postbuddet kan lægge din pakke foran døren.

Efter at have testet dørklokken i flere måneder, må jeg dog konstatere, at det ikke rigtig er lykkedes mig at føre en gnidningsfri samtale med folk foran døren. Ikke fordi, at teknologien ikke virker, men simpelthen fordi, at folk ikke er vant til at tale til en dørklokke.

De bliver ret forvirrede, kan jeg både se og høre (jeg har i samme periode testet ét af Arlos overvågningskameraer, så når personer ringer på, kan jeg også se deres reaktion). Det bliver tit en akavet affære, hvor folk ikke forstår, at de faktisk kan føre en samtale med mig.

Så jeg må indrømme, at jeg efter lidt tid stoppede med at tage imod opkald, og nu i stedet bruger Arlo Doorbell som en mere traditionel trådløs dørklokke. Det er dog smart, at jeg kan se på min telefon, hvis folk ringer på døren, selvom jeg sidder udenfor på vores terrasse, hvor jeg ikke har mulighed for at høre lyden fra en almindelig dørklokke.

Annonce
Pressefoto: Arlo

Dyr løsning

Hvis man ikke – som mig – tager imod opkaldet, har personerne foran døren i stedet mulighed for at lægge en besked, som man kan aflytte senere via appen. Det trækker dog ned, at dørklokken fortæller folk om denne mulighed på engelsk, og jeg har ikke prøvet en eneste gang, at gæster har benyttet sig af denne feature.

Hvis man stadig foretrækker lyden fra en almindelig dørklokke, kan man tilkøbe Arlo Chime til cirka 499 kroner – en lille højtaler, som sættes i en stikkontakt et sted i huset, hvor der er wifi-forbindelse. Det er også vigtigt at nævne, at Arlo Doorbell kun fungerer, hvis man samtidig køber en Arlo Smarthub til 1695 kroner, der tilsluttes en wifi-router. Dørklokken koster alene 699 kroner, så det ender altså med at blive en halvstor udskrivning for en dørklokke, med mindre man i forvejen bruger Arlos trådløse overvågningskameraer og derfor allerede har en smarthub.

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce