x
Annonce
Digitalt

Test af to stærke mobiler til under 3500 kroner: Huawei Nova 5T og Nokia 7.2

1000 kroner er forskellen på Nokia 7.2 (tv.) og Huawei Nova 5T. Og forskellen er da også til at mærke på især kameraet. Foto: Silas Bang
Hvor stor en forskel gør 1000 kroner, når vi tester mobiltelefoner i mellemklassen? Det finder vi ud af i denne sammenligning af to nye mobiler fra finske Nokia og kinesiske Huawei. Se en sammenligning af kameraerne nederst.

Vi har testet adskillige af markedets dyreste mobiltelefoner her på redaktionen. Men hvis man ikke ønsker at dykke så dybt i lommen, kan man sagtens få en særdeles god, ny mobil for under 3500 kroner.

Det er de to nyligt lancerede og ganske flotte bud fra Nokia og Huawei gode eksempler på.

Huawei Nova 5T koster godt 3500 kroner, mens Nokia 7.2 kun koster 2500 kroner. Men derudover har de to mobiler mange ligheder udover styresystemet Android 9.

Begge har flotte LCD-skærme med 1080 x 2340 pixels på omkring 6,3 tommer med en tynd, sort kant, hvor Nokia'ens dog er bredest med plads til logoet nederst. Begge prøver at fange vores opmærksomhed med stærke farver på bagsiden, hvor de begge også har deres primære kamera på hele 48 megapixel samt en ultravidvinkel.

Begge har også indbygget FM-radio, plads til to simkort og kan låses op med ansigtsgenkendelse - men advarer begge om, at vellignende personer kan snyde den simple software.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Placér fingeren på kanten

Derfor er der også i begge indbyggede fingeraftrykssensorer, men her begynder forskellene på de to at vise sig. Ingen af de to har sensoren i skærmen som flere topmodeller, men Nokia har fundet plads til sensoren på bagsiden, mens Huaweis er smart placeret på siden.

Det samme har Sonys Xperia 5, men i Huaweis er sensoren placeret oven på åbne/låse-knappen, og det fungerer rigtig godt. Tommelfingeren finder naturligt knappen, mens det er en del mere akavet at lade pegefingeren ramme Nokias sensor på bagsiden.

Huawei-mobilen har også et lidt større og bedre batteri med 3700 mAh inklusiv hurtigopladning modsat Nokias 3500 mHa.

Processoren i Huaweis mobil kaldet Kirin 980 er den samme lynhurtige som i sidste års topmodel Mate 20 Pro, hvor Nokias Snapdragon 660 også var en stærk processor - for 2,5 år siden.

Og oveni kommer så kameraerne.

Huaweis kameraer imponerer

Her har Huawei udstyret Nova 5T med hele fire kameraer på bagsiden og et 32 megapixel selfiekamera på forsiden.

Udover hovedkameraet på 48 megapixel er der på bagsiden en 16 megapixel ultravidvinkel, et makrokamera på to megapixel og et fjerde kamera til at skabe den slørede baggrund ved portrætfotos.

Alle kameraer bruger AI-teknologi til at identificere ansigter, dyr, himmel osv. og optimere billedet efter det. Optimeringen er efter min smag lidt for meget indimellem, hvilket er typisk for Huaweis mobiler. Men man kan ikke komme uden om, at Huawei har nogle af de bedste mobilkameraer til stilbilleder på markedet.

Huawei Nova 5T har stort set samme specifikationer og udseende som mobilen fra deres subbrand Honor, der blev lanceret i maj i år. På bagsiden er fire kameraer, hvor det primære har 48 megapixel. Foto: Silas Bang

Zeiss redder ikke Nokia

Nokia fremhæver også kameraerne i 7.2 med deres Zeiss-optik. Der er tre kameraer på bagsiden, men det ene bruges ligesom Huaweis fjerde til at skabe dybdeeffekt. Udover hovedkameraets 48 megapixel er der en ultravidvinkel på 8 megapixel, mens frontkameraet er på 20 megapixel.

Det er egentlig rigeligt med megapixel, men i sammenligning med den 1000 kroner dyrere Huawei skuffer både hardwaren og softwaren for ofte. Der mangler skarphed, for meget forsvinder i skygger fulde af støj og farverne er for ofte gengivet dårligt.

Og i mørke er Huaweis natfunktion længder foran konkurrenten.

Når det kommer til video kan begge kameraer optage i 4K, 30 fps, men igen vinder Huawei på kvaliteten. Nokia 7.2 har især problemer med hvidbalancen og støj.

Efter Nokia-brandet igen kom tilbage til Finland, har firmaet især specialiseret sig i billigere mobiltelefoner, der alligevel minder om topmodellerne. På siden lyser tænd/sluk-knappen, når man får notifikationer. Foto: Silas Bang

Afskriv ikke Nokia

Nokia 7.2 skal dog ikke afskrives til en pris på 1000 kroner under konkurrent.

Det er bestemt en god mobil til kun 2500 kroner. Og modsat i Huawei Nova 5T kan man øge hukommelsen med et mikroSD-kort, og i toppen er der det for mange savnede jackstick til høretelefoner. Samtidig føles mit data også mere sikkert i finske hænder frem for kinesiske.

Men hvis billedkvalitet og en highend-følelse vejer tungest, bør man om muligt grave dybere i foret og finde de 1000 kroner ekstra til Huawei Nova 5T, der er imponerende meget mobil til 3500 kroner.

Overvej dog også de to tidligere topmodeller til omkring 4000 kroner: Oneplus 6T eller Huaweis egen Mate 20 Pro, der modsat Nova5T har trådløs opladning, Amoled-skærm og er vandtæt.

Huawei Nova 5T kommer i farverne Crush Blue, Black og Midsummer Purple og har pt en pris på 3455 kroner.

Nokia 7.2 fås i farverne cyan green, charcoal, and ice og er set til 2477 kroner.

Se en sammenligning af kameraerne herunder

De primære kameraer med 48 megapixel klarer billederne op mod solen udmærket på begge mobiltelefoner. Men Huaweis billeder er mere virkelighedstro i farverne, er skarpere og har mere information i skyggerne.

Kvaliteten falder på begge kameraer, når ultravidvinklen slås til, men den er sjov at have. Huaweis er dog her langt bedre end Nokias, der ofte tværer billedet ud i støj og hurtigt mister skarphed

.

Ved portrætfotos fra bagkameraet vinder Huawei igen, hvor Nokias billeder igen mangler skarphed i ansigtet og baggrunden er for uskarp. Der kan dog skrues ned for uskarpheden, men de her billeder er taget uden at rode med indstillingerne.

Frontkameraet på Nokia 7.2 vinder denne dyst mod Huawei, men begge kameraer klarer opgaven med den slørede baggrund udmærket.

Nightmode på Huawei Nova 5T får næsten nat til at blive til dag, og er efter min mening lysnet for meget i forhold til virkeligheden. Men det kan man dæmpe i redigering, og der er så meget mere information i billedet end det fra Nokia 7.2.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce