Annonce
Gear

Test af Varimixer Teddy: En røremaskine med rå bjørnekræfter

Varimixer Teddy er ikke lavet på et kinesisk samlebånd. Den er håndbygget på deres fabrik i København. Varimixer fokuserer primært på røremaskiner til industrien, hvor der selvsagt er store krav til driftsikkerhed. Teddy er deres bud på en maskine til private - men med samme fokus på kvalitet og håndværk. Foto: Anders Hjelmer Paulsen
Varimixer Teddy er en professionel røremaskine til feinschmeckeren, hvor kun det bedste er godt nok. Du kan nemt finde en billigere røremaskine, der blander mel, vand og salt sammen på anstændig vis - bare ikke med samme finesse og kraft.

Wow. Det er kram. Det er min første tanke, da jeg løfter den 18 kilo tunge Varimixer Teddy op af kassen.

Den er flot. Enkel, industriel, no bull-shit. Selve maskinen er i trykstøbt aluminium, mens alt udstyr på nær stænkskærmen er i solidt, rustfrit stål, og der er ingen overflødige knapper og funktioner. Den ælter, rører og pisker, og hastigheden reguleres fra maskinens eneste betjeningsknap. Sådan. Her er ikke noget masseproduktion og samlebånd. Hver enkelt røremaskine er håndbygget på fabrikken i København, og sådan har det været siden 1915, hvor virksomheden blev grundlagt.

Sugekopper under maskinen sørger for, at den står godt fast på bordet.

Annonce

Teddy er støjsvag, og når den arbejder, er det med en behagelig brummen, der rent faktisk tillader, at man fører en samtale i køkkenet undervejs. Og det er uanset, hvilken hastighed maskinen arbejder i.

Røremaskinen kommer med tre ælteværktøjer; En dejkrog, en spartel og et piskeris. Dejkrogen er god til at ælte både de bløde gærdeje og dejene til surdejsbrød. Spartlen klarer kagedejene, og piskeriset fremtryller luftig flødeskum eller sej marengs.

Med et enkelt tryk, vippes rørehovedet på plads, betjeningsknappen drejes på den ønskede hastighed, og så er du i gang.

Stærk som en bjørn

Maskinen har en motor på 500W, hvilket måske ikke lyder af meget. Men det er en forfejlet taktik blot at kigge på watt-tallet, når man skal vælge røremaskine. Du kan godt finde en billig røremaskine i Lidl eller Aldi med det dobbelt watt-tal, men jeg kan garantere for, at disse modeller ikke har de samme kræfter som Teddy. I aktion føles den som et overlegent muskelbundt.

Varimixer Teddy kan betjenes fra begge sider med det trinløse drejehjul. Det gør, at den kan stå i alle hjørner af køkkenet uden, at betjeningen bliver skjult af væggen. Foto: Anders Hjelmer Paulsen

Ved lav hastighed samler den hurtigt min dej til surdejsbrød, hvorefter den med medium hast knokler stabilt for at udvikle den gode glutenstruktur. Dejen bliver glat og slipper skålens kanter efter godt ti minutters arbejde.

Det er en fornøjelse at se Teddy arbejde. Maskinen står stabilt uden at danse på bordet, og der er ingen glas og tallerkner, der klirrer i skabene, og ingen irriterende dej, der kryber op ad dejkrogen.

Og hvad med rengøring? Nemt. Maskinen er uden udvendige skruer og åbninger. Alle kanter og hjørner er afrundede og lige til at tørre af med en klud. Al tilbehør tåler maskinopvask. Det bliver ikke nemmere.

Annonce

Professionel røremaskine

Teddy er den mindste røremaskine fra Varimixer. Virksomhedens store, tunge maskiner er målrettet industrien. Med Teddy får du en professionel røremaskine, der kan stå på dit køkkenbord, og lad dig ikke narre af, at det er den mindste i flokken. Teddy er rå bjørnekræfter, der uden tvivl vil få enhver surdejselskende feinschmecker til at juble.

Der er også tænkt på sikkerheden. Over skålen sidder et metalgitter, der sikrer, at man ikke får skeer, fingrer og lign. i klemme, mens maskinen kører. Der sidder desuden et aftageligt stænklåg i gitteret, så man ikke sviner maskinen og køkkenet til, når man pisker. Foto: Anders Hjelmer Paulsen

Maskinens vejl. udsalgspris er 7500 kroner, og det er noget dyrere end mange af konkurrenternes, der uden tvivl også kan blande mel, vand og salt på anstændig vis. Bare ikke med helt samme finesse og kraft som Teddy.

Min eneste anke er skålen på 5 liter. Når man køber en så kraftfuld røremaskine som en Teddy, kunne det være rart med muligheden for at lave større mængder. En ekstra skål kan dog tilkøbes til 550 kroner. Teddy fås desuden i en udgave med hjælpetræk til montering af kødhakker til 500 kroner ekstra.

Rengøring af Teddy er nemt. Skålen kan gå i opvaskemaskinen sammen med alt tilbehøret. Foto: Anders Hjelmer Paulsen

Om testen

Produktet i denne test er udlånt af Spinchy.com. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Annonce

Mest læste

Gear For abonnenter

Høj japansk SUV med opgradering på de indre linjer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce