Annonce
Digitalt

Test af WH-1000XM4: Sony er stadig kongen af støjreduktion

Sony WH-1000XM4 er de bedste høretelefoner på markedet, hvis støjreduktion er alfa og omega. De er skræddersyede til transport med et kompakt design, førnævnte støjreduktion og en fornuftigt batteritid. Pr-foto
Sony har opdateret deres hæderkronede XM-serie af støjreducerende hovedtelefoner, og de bedste er blevet endnu bedre. Men er støjreduktion alt?

Sony har sat sig tungt på markedet for hovedtelefoner med støjreduktion. XM-serien er imponerende gode til at lukke baggrundsstøj ude, de lyder godt, og så er de nemme at transportere takket være et fleksibelt og kompakt design. Er dit primære behov hovedtelefoner, der kan lukke baggrundsstøj ude under transport, så skal du ikke lede længere end Sony WH-1000XM4 – men er lyden det afgørende, så er svaret mindre sort/hvidt.

Vi ser i testen her nærmere på Sony WH-1000XM4, men holder den også op mod danske Dali IO-6 og amerikanske Shure Aonic 50, som er i samme prisleje og er blevet testet sideløbende.

Kompakt og praktisk

XM4 ligner forgængerne XM3 til forveksling. De sidder en anelse mere komfortabelt dog, efter sigende fordi de har fået en bedre hovedbøjle. Jeg kan ikke se forskel, men jeg kan mærke, at de sidder bedre. Og høre det, da de slutter tættere end forgængerne, så den passive støjreduktion er forbedret.

De kan foldes sammen, så de fylder minimalt, og de er med længder de mest kompakte hovedtelefoner, hvis jeg sammenligner med Dali IO-6 og især Shure Aonic 50.

Sony WH-1000XM4 er imponerende kompakte, når de foldes sammen og ryger i tasken. Sammenlignet med hovedtelefoner fra fx Dali og Shure, fylder de nærmest det halve. Pr-foto

Den medfølgende taske er hardcase med en meget tynd stofoverflade. Der er et lille net udvendigt, hvor der kan være ekstra kabler, indvendigt er der dog også plads til kabler og hovedtelefonerne – selvfølgelig. En lille strop gør det lettere at have tasken med på farten, og på farten er virkelig, hvad de er designet til.

Annonce

Ind i dykkerklokken

Sony har samme signatur-lyd på WH-1000XM4, som på forgængeren. Hvis man er til rap, R&B og anden bas-tung musik, så vil det formentlig være en god ting, men hvis man ønsker en neutral og naturlig lydgengivelse, så er det altså ikke det, man får her. Der er skruet godt op for bassen, desværre på bekostning af detaljer.

Vi har som nævnt holdt XM4 op mod både IO-6 fra Dali og Aonics 50 fra Shure, og de to tilbyder begge en mere åben, detaljeret og naturlig lyd end Sonys hovedtelefoner gør. Det er dog ikke til at komme uden om, at producenter som Beats by Dre, Bose og Sony er meget populære, så hvis man foretrækker den forstærkede, bastunge lyd, som netop disse producenter har gjort til deres varemærke, så er Sony godt med.

WH-1000XM4 har fået et designløft, men det kræver et trænet øje at spotte det. De sidder dog marginalt bedre end forgængerne, og de er fortsat pæne at se på, selvom de ikke ligefrem har wow-effekt. Pr-foto

Den bas-tunge lyd er særligt tydelig, når støjreduktionen er aktiv – her er det, som at træde ind i en dykkerklokke, og personligt bliver det hurtigt for meget for mig at lytte til dem på den måde. Støjreduktionen, den er til gengæld stadig markedsførende – alle baggrundslyde bliver dæmpet på imponerende vis, så snart den slås til. Skifter man til transparent lytning eller bare helt neutral lytning, så lyder musikken bedre, men jeg føler stadig, at jeg går glip af en masse detaljer. Når jeg lytter til Taylor Swifts Seven, træder den dæmpede akustiske guitar helt i baggrunden og strygerne, de er nærmest væk - kun hendes vokal og klaveret er fremtrædende. Hvis jeg i stedet lytter til Dominic Fikes debutalbum, What could possibly go wrong, sidder jeg dog ikke og savner detaljer - der er færre af dem, og det er et taknemmeligt album at skulle formidle.

Annonce

Hvad er vigtigt?

Sony WH-1000XM4 er takket være et kompakt design, en batteritid på 30 timer og en markedsførende støjreduktion den oplagte rejsemakker, hvis du skal flyve eller bare vil have fred og ro på bussen.

De lyder godt, det må der ikke herske tvivl om, men i forhold til andre hovedtelefoner i samme prisleje, kan de ikke være med på detaljegraden. Det samme gælder designet, som i højere grad er praktisk og rettet mod transport end æstetisk og lækkert. Her er især Shure Aonic 50 markante med et fedt design med masser af lækre detaljer.

Til ca. 3000 kr. er det svært ikke at skele til netop Shure Aonic 50 og Dali IO-6, der lyder bedre. Til gengæld kan forgængeren, Sony WH-XM3, købes til under 2000 kr. netop nu, og der er meget lidt til forskel mellem XM3 og XM4. Så her får man altså noget for pengene, hvis det er aktiv støjreduktion og en bas-tung lyd, men er ude efter.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Der er kun nogle små design-ændringer, en marginalt bedre aktiv støjreduktion og så muligheden for at forbinde med to enheder via bluetooth på samme tid til forskel mellem XM3 og XM4. Så hvis du fx er forbundet til telefon og pc, og du bliver ringet op på den enhed, der spiller, så kan XM4 selv skifte til den anden enhed og spille videre. Når opkaldet er ovre, skifter de selv tilbage. Det er smart.

Er du vild med Sonys lyd i hovedtelefoner og er støjreduktion og et kompakt design afgørende, så er WH-1000XM4 stadig klassens bedste i de kategorier. Hvis hovedtelefonerne primært bruges hjemme, og det er musikoplevelsen, der er afgørende, så vil jeg anbefale også at give andre hovedtelefoner et lyt – ikke mindst Dali IO-6 eller -4 og Shure Aonic 50.

Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Annonce
Digitalt

Test: Få rummelig Dolby Atmos lyder for under 2000 kroner med Creative Stage 360

Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce