Annonce
Digitalt

Test: Arctis 9 er bedste trådløse headset til Xbox One til prisen

Arctis 9 fra SteelSeries er et kompakt og let headset, der leverer rigtig god lyd og forbinder fuldstændig gnidningsfrit trådløst til Xbox One. Det er med andre ord det bedste headset til prisen, hvis man vil have et trådløst headset til Xbox One netop nu. Pr-foto
Vi har testet Arcis 9 fra SteelSeries til Xbox One og tøver ikke med at kåre det til bedste Xbox-headset til prisen
Annonce

Xbox One understøtter ikke bluetooth, og det gør det altså en anelse bøvlet, når du skal have et trådløst headset dertil. Tilsyneladende. Der er i hvert fald ikke mange headsets at vælge imellem, og det seneste jeg testede var Astro A50, som – indrømmet – er et fremragende headset, men det koster altså også ca. 2700 kr.

Ind kommer SteelSeries med Arctis 9; et headset, der koster 1690 kr., fylder minimalt og forbinder legende let med din Xbox One. Det lyder for godt til at være sandt, men SteelSeries leverer.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Behageligt og kompakt

Nu er dette ikke en direkte sammenligning med Astro A50, som i øvrigt på mange områder er et bedre headset end Arctis 9 (men også koster derefter). Men det er påfaldende, hvor let det er at forbinde Arctis 9 med sin Xbox One, hvis man har prøvet andre løsninger – heriblandt Astro A50. For mens andre producenter bruger en base eller en sender, som skal forbindes til Xbox’en for at kunne få forbindelse med headsettet, så griber SteelSeries det anderledes an. Du synkroniserer headsettet, som var det en trådløs controller, og så er du i gang. Nemt!

Arctis 9 er et meget let og kompakt headset, og det kan man mærke, når man har det på. Det sidder meget behageligt, uden at lægge vægt på hoved og nakke, og dine ører får det ikke så varmt som i mange andre headsets. Lyden er god, og du får de fordele af retningsbestemte lyde, som et headset til +1500 kr. skal give dig. En lille lækker detalje er, at mikrofonen trækkes ud af headsettet og således kan skjules, når det ikke er i brug.

Annonce

Bedst til prisen

Arcis 9 har bluetooth, så det er muligt fx at spille musik fra sin telefon, mens man også får lyde fra sit spil – ikke noget, jeg benytter normalt, men det er en fin feature. Headsettet lader med mini-USB, hvilket er en anelse old-school, her måtte der gerne være valgt USB-C – men det er vitterligt også eneste kritikpunkt ved headsettet. Batteritiden er angivet til 20 timer, og det har været retvisende under testen her.

Arctis 9 er et headset, der uden dikkedarer leverer rigtig god lyd, forbinder nemt og sidder behageligt. Og til en pris på 1690 kr. er det bedste trådløse headset til prisen til Xbox One. I skrivende stund kan det endda erhverves for 1199 kr.

Pris og tilgængelighed: Arctis 9 kan købes online og i fysiske butikkre for 1690 kr.

Designet er afdæmpet men dog med flere Xbox-grønne detaljer, der understreger, hvilken konsol der var i tankerne, da headsettet blev designet. Læg mærke til den diskrete mikrofon, der kan trækkes frem, når den skal bruges, og skjuler sig i den venstre hovedtelefon, når den ikke skal. Pr-foto
Arctis 9 er let, og det klemmer ikke hovedet under brug. Ørerne bliver heller ikke så varme, som de gør med mange andre headset, selvom det sidder på længe. Pr-foto
De grønne detaljer på båndet på headsettet er nok ikke for alle, men da det er designet til Xbox One, passer det godt til de grønne farver, der kendetegner Xbox One. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce