Annonce
Digitalt

Test: Creative Outlier Air 2 er bedre på alle punkter – også på prisen

Creative Outlier Air er tilbage i en ny og forbedret udgave med aktiv støjreduktion og trykfølsom styring. Prisen har samtidig fået et hak ned, og så kan det ikke overraske at opfølgerne på nogle af de bedste øretelefoner til prisen kandiderer "bedst til prisen". Pr-foto
Creative presser prisen endnu mere med Creative Outlier Air V2, der er billigere og bedre end sin i forvejen imponerende forgænger
Annonce

Vi var ret begejstrede, da vi testede Creative Outlier Gold, for det er med længder de billigste true wireless øretelefoner, vi har testet – og man fik meget for pengene.

Nu er Creative så på banen med en opfølger, på en måde, nemlig Creative Outlier Air V2 – der som navnet antyder mere er en opfølger til Creative Outlier Air, altså forgængeren til Outlier Gold.

Konklusionen på Outlier Gold var, at man fik meget for pengene, men at vi savnede aktiv støjreduktion samt trykfølsomme knapper. Nu har Creative føjet begge dele til, og prisen er blevet sat ned.

Annonce

Smart design

Uanset om Outlier Air V2 er en opfølger til Outlier Air eller Outlier Gold, så er designet det samme. Du får en elegant opbevaringsæske, lidt til den store side i forhold til fx Airpods, som på elegant vis kan presses åben fra den ene ende, så øretelefonerne dukker op i modsatte ende. Æsken har metaloverflade, og fungerer også som powerbank for øretelefonerne.

Øretelefonerne forbinder nærmest øjeblikkeligt, når de tages i brug, via bluetooth 5.0, og de holder en stabil forbindelse efterfølgende. Der er 12 timers brug i selve øretelefonerne og samlet set 34 timer på farten, takket være det flotte etui.

Creative Outlier Air v2 er flotte at se på, og etuiet er fortsat lige så tilfredsstillende at åbne og lukke som en Zippo-lighter. Pr-foto

Etuiet ligger godt i lommen, og det virker bare rigtig godt, når man skal slide øretelefonerne frem eller tilbage i forbindelse med, at de tages i brug. Outlier Air V2 har en IPX5-certificering, hvilket betyder, at du trygt kan bruge dem på farten – også til træning, da de afviser sved og let regn.

Annonce

Imponerende funktioner

Outlier Air V2 understøtter både aptX og AAC og gør derudover brug af SXFI-teknologien, som Creative benytter flittigt i sine produkter. SXFI tilpasser lyden specifikt til netop de ører, der bruger dem, efter de er blevet sat op med billeder af ørerne via en app på din telefon.

Der er også arbejdet med opkaldskvaliteten, som ifølge Creative er bedre end hos forgængerne. Dét skal jeg ikke kunne sige med sikkerhed, men jeg har haft fin opkaldskvalitet begge veje i min test her.

Creative Outlier Air v2 er forbedret på samtlige punkter i forhold til forgængerne, som ellers var nogle af de øretelefoner, der gav mest smæk for skillingen. Når prisen samtidig er blevet sænket, er det svært at pege på svagheder ved Outlier Air v2. Pr-foto

Outlier Air V2 understøtter stemmestyring via Siri og Google Assistant, og de aktiveres – som alle øvrige funktioner – via de nu trykfølsomme øredutter. En af de få kritikpunkter, vi havde ved Outlier Air, var nemlig, at der ikke var trykfølsom betjening – fordi man hele tiden trykkede øretelefonerne ind i ørerne, når de skulle betjenes. Det er løst nu, og med få lette tryk, kan man starte og stoppe musik, besvare opkald, aktivere stemestyring osv. Smart.

Et andet kritikpunkt var, at der ikke var aktiv støjreduktion, og også dette er nu rettet til. Outlier Air V2 lukker i udgangspunktet en del lyd ude, alene fordi de sidder godt klemt inde i øregangen – men når aktiv støjreduktion så også aktiveres, så er det virkelig begrænset, hvad der kommer igennem. Ikke forsvarligt i trafikken, men smart i et åbent kontormiljø – eller på et hjemmekontor med larmende børn i baggrunden.

Annonce

Lyder af mere

Jeg ville blive meget overrasket, hvis Outlier Air V2 kunne sætte nogle af topmodellerne, vi ellers tester, fra bl.a. Sennheiser, Sony og Master & Dynamic til vægs, når det kommer til musik. Det kan de heller ikke – slet ikke. Men de lyder af mere, end man betaler for.

Outlier Air V2 har en fin dynamik, der dog overser nogle detaljer på mellemtonerne især, og selvom bassen buldrer markant, er der ikke samme punch, som fx Sony og Bose har på deres modeller. De er fine til at lytte på musik til under træning eller på farten, men de ville ikke fungere for mig som et førstevalg til at lytte musik på, fx i hjemmet. Er man ude efter et sæt øretelefoner, der skal fungere til musik først og fremmest, er det værd at se nærmere på alternativer fra fx Sennheiser og Sony, der som nogle af de billigste kan løse det behov for omkring 1200 kr. og op.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Creative har gjort alt bedre ved Outlier Air V2, og de er en virkelig stærk kandidat til bedste true wireless øretelefoner til prisen – især da de har sænket prisen ift. Outlier Gold. I skrivende stund har jeg fundet øretelefonerne til 75 euro, eller lige godt 550 kr., og til den pris får man utroligt meget for pengene.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce