Annonce
Digitalt

Test: DAB-radio fra danske Argon Audio imponerer med både design og lyd

RADIO2 fra Argon Audio er en flot og minimalistisk designet radio med et retro-look i træ. Den er ikke større end, at den kan stå i de fleste køkkener eller badeværelser - eller der hvor man nu hører radio. Pr-foto
Danske Argon Audio markerer sig igen med deres no-nonsense tilgang til, hvordan en DAB-radio skal se ud, lyde og fungere
Annonce

Argon Audio fra Aalborg laver no-nonsense lyd-løsninger til penge, der er til at betale, og så ser det godt ud. Sådan har konklusionen været på vores test af bl.a. stereo-forstærkeren SA1 og de trådløse højtalere Forte A5, og RADIO2 følger linjen.

RADIO2 er en DAB+ og FM-radio, som også rummer bluetooth-streaming og traditionel tilslutning via jackstick og udgang til høretelefoner.

Trods størrelsen spiller RADIO2 højt og tydeligt - faktisk med så meget bas, at jeg valgte at skrue ned for bassen. Der er en række equaliser-indstillinger indbygget, og som alt andet med RADIO2 er det nemt at indstille. Pr-foto
Annonce

Tidløst design

RADIO2 ligner på den ene side en af de retro-radioer, du kan være heldig at finde på et loppemarked, på den anden side bliver du hurtigt opmærksom på, at det er en meget funktionel og topmoderne radio.

Radioen kommer i enten hvid, ask eller sort-finish, og så er der også en kvadrat-version i stof-finish. Den har et minimalistisk udtryk foran, hvor der er placeret en højtaler til venstre, to rækker med seks knapper hver og to knapper, du kan dreje eller trykke på. Over knapperne er et OLED-display, der viser klokken, radiostationen/lydkilden og volumen.

Det er et tidløst design, der vil passe ind i de fleste hjem, og med en størrelse 20,5x13,6x10,9 cm er der også plads til den i de fleste hjem.

Annonce

Dybde og styrke

Fra RADIO2 får strøm, til den har indlæst DAB-kanalerne og spiller, går der kun sekunder. Den er uhyre nem at sætte op og meget intuitiv at betjene. Jeg har ikke haft manualen ude af æsken, for alt fra at indstille equaliser over at sortere og gemme kanaler til at streame fra telefonen, er utroligt let og ligetil.


RADIO2 kommer ud over ask, billedet, også i hvid, sort og kvadrat - en stof-variant, der er begrænset i antal. Pr-foto

Selvom RADIO2 er en lille radio, så er lyden alt andet end lille. Den er forbløffende dyb, ikke mindst på bassen, og så kan den spille rigtig højt. Der er equaliser indbygget, og den har jeg leget en del med, for bassen blev faktisk for voldsom indimellem – både på helt almindelig tale og musik. Det er heldigvis nemt og hurtigt og justere, så det lyder, som man foretrækker.

RADIO2 fra Argon Audio er et oplagt valg, hvis man skal ud og investere i en DAB-radio. Design, lyd og funktion går op i en højere enhed, og prisen er rimelig.

Pris og tilgængelighed: RADIO2 kan købes direkte hos Argon Audio eller hos Hi-Fi Klubben for 1.499 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce