Annonce
Digitalt

Test: Denon Home 550 er pakket med funktioner og god til prisen

Denon Home 550 er en pæn, diskret og meget kompakt soundbar til under 5000 kroner. Der er dog alle de funktioner, man har brug for - både til film og musik - og så er den en del af Denons HEOS-økosystem, så det er muligt at udvide med ekstra, trådløse højtalere. Der er også Airplay 2, så den kan være en del af et multirum-setup i hjemmet. Pr-foto
Denon Home 550 er en diskret lille soundbar, der kommer med alle tænkelige funktioner og understøtter de formater, der skal understøttes - til en pris, der er let at forsvare.

Jeg har tidligere brugt flere forskellige Denon-surroundforstærkere – først på teenageværelset og sidenhen i tv-stuen. De har altid formået at levere alle de funktioner, jeg har haft brug for, til en pris der var til at betale.

Nu er det nogle år siden, jeg har haft et Denon-produkt i hænderne, men efter at have testet Denon Home 550 i nogle uger kan jeg konstatere, at Denon stadig leverer, målt på de gamle dyder - men også på nogle nye.

Grå og kompakt

Denon Home 550 er kun 65 cm bred, 7,5 cm høj og 12 cm dyb. Det er en ret kompakt soundbar, og dertil kommer et minimalistisk og pænt design med grå stoffront og blød, grå plastik. Plastik får ofte et produkt til at lyde billigt – det er på ingen måde den følelse, Denon Home 550 giver. Tværtimod virker soundbaren robust og veldesignet, og det indtryk ændres ikke, når der sluttes strøm til.

Du indstiller Denon Home 550 gennem HEOS-appen. HEOS er Denons trådløse økosystem, som omfatter både forstærkere og aktive højtalere. Når du har indstillet soundbaren, og det tager ikke længe, kan du både bruge den som soundbar og som en højtaler. Her er det værd at fremhæve, at både kan streame via bluetooth og Airplay 2. Sidstnævnte bliver mere og mere udbredt, og Airplay 2 er efterhånden ved at være et meget interessant alternativ til Sonos, hvis du gerne vil have multirum, men ikke er vild med Sonos’ økosystem.

Soundbaren Denon Home 550 er så pæn og kompakt, at den kan passe ind i alle hjem. Pr-foto

Jeg har i testen her brugt Airplay 2 på tværs af tre forskellige producenter; Denon, KEF og Klipsch, og det er en uventet fornøjelse at kunne vælge lige nøjagtigt de højtalere, jeg helst vil have, og at de så efterfølgende ”spiller” sammen – selvom det ikke var et krav, da de blev købt.

Tilbage til Denon Home 550. Hvordan lyder den så – for det er jo noget af det vigtigste?

Annonce

Mange muligheder

Denon Home 550 lyder out-of-the-box overraskende godt. Ikke fordi jeg ikke har forventninger til Denon, men fordi soundbaren er så kompakt. Der er en rigtig god rumfølelse, en tydelig dialog og mange detaljer.

Der er selvfølgelig begrænsninger, især på bassen – her ville en subwoofer gøre underværker – og på de retningsbestemte lyde. Hvis du ser mange film eller nogle af de efterhånden mange serier, som har filmlignende lyd, kan du overveje at kombinere soundbaren med nogle af de øvrige højtalere i samme serie – Denon Home 150, 250 eller 350. Det er muligt at slutte ekstra enheder til og på den måde lave rigtig surroundsound, men det har desværre ikke været muligt at prøve i forbindelse med testen her.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Der kan optræde prislinks til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner Pricerunner. Når læserne klikker på disse links, modtager Jysk Fynske Medier en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke test vi bringer, eller hvordan vi bedømmer produkterne, vi tester.

Denon Home 550 har masser af forbindelsesmuligheder: bluetooth, Airplay 2, aux, optical og hdmi eArc/Arc. Sidstnævnte vil nok være den foretrukne mulighed for de fleste, så fladskærm og soundbar snakker sammen og kan kontrolleres med én fjernbetjening. Denon Home 550 understøtter også 3D-lyd, Dolby Atmos og DTS:X.

Denon dækker langt de fleste behov med Home 550, og så i et konevenligt og kompakt design, der er til at betale. Den eneste feature, jeg har savet i min test, har været muligheden for at styre lydforsinkelsen over bluetooth. Jeg sluttede en projektor til og sendte lyden over bluetooth, og der var så stor forsinkelse på lyden, at det ikke fungerede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce