Annonce
Digitalt

Test: Denon Home er en stærk konkurrent til multirumslyden fra Sonos

De tidligere multirumshøjtalere fra Sound United var meget futuristiske. Denon Home-serien er derimod mere klassisk og elegant. Vores testversion var Denon Home 250. Foto: Silas Bang
Designet er flot, og lyden - der kan spille i flere rum - er stor og stærk. Men app'en og ikke mindst stemmestyringen vil nyde godt af en opdatering.
Annonce

Vores hjem savner ikke højtalere. De er overalt i vores mobil, iPad, bærbare computer, fjernsyn, små bluetooth-højtalere og i de stemmestyrede højtalere, som Google Home og Google Nest Hub.

Mulighederne for at afspille musik er stor - men det er lyden ikke. De små højtalere leverer ikke meget bas eller diskant, når man virkelig vil skrue op for rocken eller bare en god omgang pop. Det kræver større receivere og hi-fi-højtalere som dem, Sound United i mange år har leveret i høj kvalitet under blandt andet mærkerne Marantz og Denon.

Med brandet Heos gik begge mærker ind på konkurrenten Sonos' bane for multirumslyd, og Sound United træder nu igen hårdt ned på den bane med tre højtalere i et mere klassisk design end de mere futuristiske Heos-højtalere. Brand-navnet er Denon Home, og Heos er nu bare softwaren, der tillader multirumslyd mellem de nye højtalere - og heldigvis alle tidligere Heos-højtalere.

Vores test-eksemplar var stereohøjtaleren Denon Home 250 til 3699 kroner, der består af to firetommers basenheder, to 0,75 tommers diskantenheder og en 5,25 tommer slavebas.

 Om testen og prislinks  

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Lillebror og storebror

I Home-serien er også mono-højtaleren Home 150 til 1899 kroner med en 3,5 tommers bas og en enkelt diskant og stereohøjtaleren Home 350 - eller "bæstet", som Denon kalder den dyreste højtaler med to diskantenheder, to mellemtoneenheder og to store basenheder på 6,5-tommer til 5.199 kroner. Det bør kunne levere en omgang rock!

Det kan den mellemste bror Denon Home 250 bestemt også. Men først skal der oprettes en Heos-bruger og hentes en Heos-app til mobilen, som godt kunne trænge til en ordentlig overhaling af funktionalitet og design. Ved min seneste åbning af app'en stod der "Næsten færdig med at søge" i 10 minutter, og jeg endte med at afinstallere den og installere igen, før jeg fik kontakt mellem app og højtaler.

Den første opsætning gik dog uden større problemer, og designet af Denon Home 250 vil jeg ikke klage over. Trods fodaftrykket på godt 30 gange 12 centimeter og 20 centimeter i højden er den ikke voldsom på en kommode med sit simple og elegante udseende i sort eller gråhvid. Der er tydeligvis kælet for detaljen.

Og så nyder jeg, at knapperne ovenpå automatisk lyser op, når jeg bevæger hånden henover. Det fungerer bedre end samme funktion på min Google Home Mini. Der er knapper til at indstille tre udvalgte internetradioer og selvfølgelig til at starte/pause musikken, skifte sang og skrue op og ned.

Der er ingen fysiske knapper oven på højtaleren. I stedet lyser knapperne frem, når man fører sin hånd over. Det fungerer rigtig godt. Foto: Silas Bang
Annonce

Skuffende stemmestyring

Flere af de funktioner kan også klares med stemmen. Men de indbyggede mikrofoner er endnu ikke slået til i firmwaren. Stemmestyringen kræver derfor en mobil med Google Assistant eller Apples Siri eller et par Google-højtalere som dem, jeg har et par stykker af.

Tilslutningen til dem gik nemt, men jeg blev hurtigt skuffet over den manglende funktionalitet. Ja, man kan sige: ”Skru lydstyrken ned på 30 på Denon” samt skifte sang og pause musikken. Men man kan kun bruge de funktioner, når musikken først er startet. Og man kan heller ikke søge efter en specifik sang, album eller podcast og få den afspillet på Denon Home 250.

Heldigvis lover Denon, at stemmestyringen bliver udvidet med de funktioner senere i 2020.

Bag på er der adskillige indgange til ethernet, USB og endda et 3,56 mm aux-kabel. Foto: Silas Bang
Annonce

Stærk og klar lyd

I sidste ende er lyden det vigtigste, og den kan komme ind uden problemer fra en række tjenester som Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer osv. Og højtalerne understøtter både Wifi, Airplay 2 og Bluetooth, ligesom der er stik til ethernet, 3,5 milimeter analog lyd og et USB-stik.

Men hvordan er lyden så? Sammenlignet med mine små højtalere er den selvfølgelig langt bedre.

De kraftige forstærkere sender en tung bas ud, der ikke overdøver, men som giver plads til musikkens stemmer, der er tydelige og naturlige. Vores store stue bliver spillet fornemt op, men det ville være lækkert med en Denon Home 150 i køkken-alrummet også for at udnytte multirumslyden.

Alt i alt er Denon 250 - trods mangler i app’en og stemmestyringen - med sit design og lyd en værdig højtaler til at bære titlen som "Sonos-konkurrent".

Og det bliver ikke nemt at gå tilbage til at høre musik fra mine små højtalere igen - uanset hvor mange jeg har af dem.


Sådan ser indmaden i Denon Home 250 ud, hvis man piller den fra hinanden. Pr-foto: Sound United
-
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce