Annonce
Digitalt

Test: Få hjemmebiograf uden bøvl med 4K smart-projektor fra BenQ

Det er ikke mange år siden, at 4K-projektorer kostede en mindre formue, men nu kan de faktisk erhverves for lige knap 10.000 kr. BenQ har flere 4K-projektorer i spændet 9-15.000 kr., mens TK850i koster lige godt 20.000 kr. - eller det samme som et nyt 65" OLED-tv. Til den pris får du +120" og nu også android-smartfunktioner indbygget. Pr-foto
BenQ TK850i er en projektor, der er nem at sætte op og betjene, og som både har 4K-opløsning og android-platform indbygget

Selvom fladskærmene bliver større og større, så er der alligevel et stykke op til +100”, som du hurtigt kan blæse op på væggen i hjemmet med den rette projektor.

Prisen på en 4K-projektor er endda så langt nede nu, at du kan finde dem til et pænt stykke under 10.000 kr. Her har jeg dog testet en projektor til lige godt det dobbelte fra BenQ, nemlig TK850i.

Det fikse ved denne projektor er, at den ud over at have et rigtig godt billede i 4K/UHD også kommer med smart-funktioner på android-platformen indbygget. Og så bliver det pludselig meget let at starte hjemmebiografen op derhjemme med film og serier fra Netflix, Disney+ og alle de andre streaming-tjenester.

Annonce

Nemt og hurtigt

Det tager minutter at pakke BenQ TK850i ud af æsken, indsætte den medfølgende dongle, slutte strøm til og tænde. Donglen placeres meget smart inde i selve projektoren, så den ikke stikker ud bagved, hvor der desuden er ind- og udgange til både hdmi, vga, usb, optical og aux.

Når donglen er sluttet til, får du smart-funktioner på andorid-platformen direkte på projektoren uden brug for at slutte andre enheder til. Og du kan caste med Chrome Cast fra din telefon, hvis du savner en app. Jeg har i testen her desuden forsøgt at slutte lyd til via bluetooth, så det hele kunne holdes trådløst, men her blev jeg udfordret på forsinkelse på lyden, som jeg desværre hverken kunne justere for på TK850i eller højtaleren. Det er en lille detalje – og det er meget muligt, at synderen i virkeligheden er højtaleren, men det kunne have været prikken over i’et at kunne forbinde en soundbar eller et sæt højtalere via bluetooth og få filmlyden trådløst.

Den lille medfølgende dongle placeres skjult inde i BenQ TK850i, og vupti så har du de samme funktioner som på et smart-tv. Du kan streame fra de mest gængse apps, som Netflix, Viaplay og Disney+, og hvis du savner en app, kan du også caste til projektoren med Chrome Cast. Pr-foto

BenQ TK850i er nem at betjene via den lille medfølgende fjernbetjening, og den indbyggede højtaler er hæderlig. Projektoren larmer ikke meget, så selvom den har stået meget tæt på, hvor jeg sad, under min test, har den ikke generet.

Annonce

Stort og flot

Jeg ser til daglig film, serier og sport på en 65” OLED-skærm, LG OLED65CX, og det ser rigtig godt ud med rigtig sort, masser af farver og ikke mindst korrekte farver – så jeg var spændt på, hvad TK850i kunne præstere. Det er ikke helt fair at sammenligne projektorbilledet med en OLED, men alligevel nærliggende, da de godt 20.000 kr. som TK850i koster, ikke er langt fra hvad en ny 65” OLED-skærm koster.

BenQ TK850i har som flere andre projektorer fra BenQ et pænt design med bløde kurver, og den er ikke større, end den kan stå på en hylde, i en reol eller hænges op med et beslag - som skal købes særskilt. Pr-foto

TK850i har et imponerende godt billede. Det er klart, at projektoren har svært ved at ramme lige så mørk sort, som en OLED-skærm kan, og at den stiller meget større krav til mørke i lokalet – men til gengæld er det altså meget imponerende at se sine favoritfilm og serier på 120”, når man er vant til 65”.

Jeg har testet projektoren på en stribe 4K-film på Disney+, serier på Viaplay og sport, som jeg har castet fra min telefon via den indbyggede Chrome Cast. TK850i håndterer det hele rigtig godt. Billedet er skarpt, der er mange og gode farver, og at sort ikke er helt så sort, som jeg er vant til, det var forventet.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Der kan optræde prislinks til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner Pricerunner. Når læserne klikker på disse links, modtager Jysk Fynske Medier en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke test vi bringer, eller hvordan vi bedømmer produkterne, vi tester.

Der er masser af wow-effekt over TK850i, og så er det bare utroligt nemt at sætte op og bruge. De fleste justeringer af selve billedet, klarer projektoren nemlig også fint selv. Det havde været prikken over i’et, hvis du kunne forbinde nogle højtalere trådløst – og styre lydforsinkelsen, men ellers er der ikke mange kritikpunkter.

Hvis du på forhånd ved, at du skal slutte et Apple TV eller en anden streaming-enhed til, så kan du med fordel kigge fx TK850, TK800 eller andre 4K-projektorer, som man kan købe for 5-10.000 kr. mindre, og som garanteret også giver wow-effekt i hjemmebiografen.

Annonce
Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Farvel til kæmpe-sommerhuse og mini-hoteller: Tre nye lokalplaner for Blåvand skal bane vej for kvalitets-turisme

Haderslev For abonnenter

Rystet vidne til vanvidskørsel: – Det overlever jeg ikke

Alarm 112

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Billund

Kommunen indfører whistleblower-ordning: Ansatte skal kunne sladre anonymt

Billund For abonnenter

For otte år siden kunne han ikke et ord dansk. Nu stiler han efter at blive forsker i Danmark

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast

5 gode råd: Sådan kan du handle sikkert på nettet

Esbjerg

Et af landets største entreprenørfirmaer overtager NemByg fra Esbjerg

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Aabenraa For abonnenter

Historisk badehotel: Nu er nye forpagtere klar

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg er 99 procent sikker på deltagelse i Champions League

Vejen

En læser får svar: Kunne man med fordel have gjort bybussen gratis?

Annonce