Annonce
Livsstil

Test: Handy støvsuger fra Bosch har overraskende meget sugeevne

Bosch Unlimited er let at tømme, ligesom det er let at skifte det medfølgende udstyr. Alt klikkes af og på, og det gør også, at Bosch Unlimited fylder minimalt under opbevaring - hvilket er et plus, da den primært henvender sig til små og mellemstore boliger. Pr-foto

Unlimited er navnet på en handy lille støvsuger fra Bosch, der suger overraskende godt og faktisk kun har én eneste svaghed: prisen.

Lad os begynde med det positive, for det er der mest af. Den lille støvsuger er flot at se på og bliver ikke beskidt, trods det hvide ydre. Den vejer 3,5 kg, hvilket er mere end flere konkurrenter i klassen, men ikke så meget, at det er et problem. Den er nem at navigere med, nem at tømme og fylder ikke det store.

Annonce
Unlimited er god at komme rundt med, da den er uden ledning og nem at styre, og den kommer ind under sofaen og reolerne. Den er også testet i bilen, hvor det er noget lettere at støvsuge med Unlimited, end med en støvsuger med ledning. Pr-foto

Lille og handy

Unlimited er virkelig handy. Både i den forstand, at den er let at komme rundt med qua den manglende ledning og nemme styring, og også i opbevaringsøjemed. Det er nemlig så legende let at klikke rør, hoveder og selve støvsugeren til og fra hinanden, at Unlimited kan fylde minimalt ved opbevaring, når den er skilt ad.

Der er desuden et smart ophæng med, så den er lige til at hænge på væggen. Det er virkelig gennemtænkt og et plus, da opbevaring af støvsuger kan være noget bøvl, især i små hjem, som Bosch Unlimited er oplagt til.

Unlimited praler med "unlimited power!", og den største begrænsning i forhold til husets størrelse er mængden af skidt, den kan rumme. Heldigvis er den uhyre let at tømme, så det kan altså lade sig gøre med et større areal, hvis man bare tømmer undervejs.

God sugeevne

Jeg har ad flere omgange haft små, ledningsfrie støvsugere, for det er dejligt nemt at kunne støvsugere efter børn og kæledyr i hverdagen på den måde - i teorien. I praksis har den type støvsugere ofte vist sig ikke at have nok sugeevne, og så skulle en "rigtig" støvsuger - altså med ledning - alligevel i spil.

Da jeg tændte Unlimited første gang, var jeg overbevist om, at det samme ville være tilfældet, for den er meget støjsvag. Men den suger altså overraskende godt, og aktiverer man turbo-knappen, suger den endnu bedre.

I testperioden har der ikke været brug for den almindelige støvsuger en eneste gang, og at Unlimited så ovenikøbet er god til sofaen og bilen, fordi den er handy, er bare et plus.

Løb aldrig tør

Unlimited bruger Bosch Power for ALL-systemet. Det vil sige, at det kører på et 18-volts batteri, som kan lades op og køre i cirka en time. Der følger to med støvsugeren, og for de fleste vil det betyde, at du aldrig mangler strøm. Det vil også sige, at hvis du i forvejen bruger haveredskaber eller andre powertools fra Bosch, kan batterierne bruges på tværs.

Bosch Unlimited overrasker positivt, da den faktisk kan erstatte en konventionel støvsuger - selvfølgelig afhængigt af husets størrelse.

Prisen er eneste kritikpunkt, da den var 3500 kroner ved testens begyndelse. I forbindelse med januarudsalg er prisen dog faldet til små 3000 kroner - afhængig af hvor meget udstyr der følger med.

Pris og tilgængelighed: Bosch Unlimited kan købes i butikker og på nettet til 2999 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce