Annonce
Gear

Test: Huawei Watch GT har et imponerende batteri og udseende - men mangler smarte funktioner

Huawei Watch GT ligner et ur, men er ikke helt et smartur. Foto: Silas Bang
Kinesiske Huaewei imponerer på batteri, udseende og pris i sit nyeste smartur. Men det mangler funktioner for at være rigtigt smart.
Annonce

Skal et smartur nødvendigvis ligne en lille computer, som man spænder om sit håndled? Eller kan det ikke lige så godt ligne de kendte armbåndsure, som især blev populære blandt soldaterne i første verdenskrig, hvor et lommeur var upraktisk?

Huawei foretrækker det sidste, og når man spænder kinesernes nyeste smartwatch Huawei Watch GT om håndleddet, ligner det et ur i klassisk indpakning.

En ramme i rustfrit stål med to trykknapper samt i vores eksemplar: en brun læderrem. Det gør sig bare bedre til en skjorte end Apples firkantede Watch. Det kan desuden også komme med på en svømmetur, og hvis man ønsker en mere sporty model, fås uret også i sort ramme med sort rem.

Med uret på mit håndled lægger jeg efter flere dages brug også mærke til, at Huawei Watch GT på et andet parameter nærmer sig en af fordelene ved de klassiske ure.

Selv efter en uges brug er urets batteri fortsat mere end halvt fuldt. Og faktisk kan uret holde strøm helt op til 30 dage, hvis man kun bruger de mest simple funktioner.

Hvis gps'en kører konstant, de seks LED'er på bagsiden altid tjekker din hjerterytme og alle andre funktioner er i brug, er batteritiden 22 timer. Det er stadig imponerende sammenlignet med konkurrenterne.

Foto: Silas Bang
Annonce

Hvor er musik-styringen?

Her slutter så også de positive sammenligner med konkurrenterne. Huawei Watch GT lægger sig nemlig på smarthedsskalaen et sted midt mellem de klassiske ure og konkurrenternes smartwatches.

Uret kan ud over at vise notifikationer fra dine telefon også måle hjerterytme, søvnrytme og holde øje med din løbe-, cykel- eller svømmetur, og det hele synkroniseres med en app på din telefon.

Men ønsker du flere funktioner som for eksempel bare det at kunne skifte sang på telefonen, er det bare ærgerligt. Huawei bruger nemlig ikke Googles styresystem til smartwatches, men har bygget sit eget låste system kaldet Light OS. Og det er et system uden en butik til at hente flere apps. Dem er der desuden heller ikke plads til i uret, der kun har en meget lille hukommelse.

Det er ikke engang muligt at installere nye ure-design til den ellers udmærkede amoled-skærm end de 11 præ-installerede.

Der er heller ikke wi-fi, e-simkort eller mikrofon, så din telefon skal altid være i nærheden, for at uret er mere end et ur.

Annonce

Ikke smart nok

I Apple Watch og Samsung Galaxy Watch kan du også gemme sange i uret, lytte til dem med trådløse høretelefoner på løbeturen - og endda snakke i telefon, uden telefonen er med.

Konkurrenternes ure koster dog også 1000 til 2000 kroner mere, og udseendet og batteriet tæller bestemt op for Huawei Watch GT. Personligt savner jeg muligheden for at kunne installere nye apps og især styre min musik.

Men omvendt glæder jeg mig ofte over udseendet, når jeg tager det på. Og ikke mindst at batteriet stadig har strøm dag efter dag.

Pris og tilgængelighed: Huawei Watch GT fås i sølv eller sort. Set til 1420 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce