Annonce
Gear

Test: Huawei Watch GT har et imponerende batteri og udseende - men mangler smarte funktioner

Huawei Watch GT ligner et ur, men er ikke helt et smartur. Foto: Silas Bang
Kinesiske Huaewei imponerer på batteri, udseende og pris i sit nyeste smartur. Men det mangler funktioner for at være rigtigt smart.

Skal et smartur nødvendigvis ligne en lille computer, som man spænder om sit håndled? Eller kan det ikke lige så godt ligne de kendte armbåndsure, som især blev populære blandt soldaterne i første verdenskrig, hvor et lommeur var upraktisk?

Huawei foretrækker det sidste, og når man spænder kinesernes nyeste smartwatch Huawei Watch GT om håndleddet, ligner det et ur i klassisk indpakning.

En ramme i rustfrit stål med to trykknapper samt i vores eksemplar: en brun læderrem. Det gør sig bare bedre til en skjorte end Apples firkantede Watch. Det kan desuden også komme med på en svømmetur, og hvis man ønsker en mere sporty model, fås uret også i sort ramme med sort rem.

Med uret på mit håndled lægger jeg efter flere dages brug også mærke til, at Huawei Watch GT på et andet parameter nærmer sig en af fordelene ved de klassiske ure.

Selv efter en uges brug er urets batteri fortsat mere end halvt fuldt. Og faktisk kan uret holde strøm helt op til 30 dage, hvis man kun bruger de mest simple funktioner.

Hvis gps'en kører konstant, de seks LED'er på bagsiden altid tjekker din hjerterytme og alle andre funktioner er i brug, er batteritiden 22 timer. Det er stadig imponerende sammenlignet med konkurrenterne.

Annonce
Foto: Silas Bang

Hvor er musik-styringen?

Her slutter så også de positive sammenligner med konkurrenterne. Huawei Watch GT lægger sig nemlig på smarthedsskalaen et sted midt mellem de klassiske ure og konkurrenternes smartwatches.

Uret kan ud over at vise notifikationer fra dine telefon også måle hjerterytme, søvnrytme og holde øje med din løbe-, cykel- eller svømmetur, og det hele synkroniseres med en app på din telefon.

Men ønsker du flere funktioner som for eksempel bare det at kunne skifte sang på telefonen, er det bare ærgerligt. Huawei bruger nemlig ikke Googles styresystem til smartwatches, men har bygget sit eget låste system kaldet Light OS. Og det er et system uden en butik til at hente flere apps. Dem er der desuden heller ikke plads til i uret, der kun har en meget lille hukommelse.

Det er ikke engang muligt at installere nye ure-design til den ellers udmærkede amoled-skærm end de 11 præ-installerede.

Der er heller ikke wi-fi, e-simkort eller mikrofon, så din telefon skal altid være i nærheden, for at uret er mere end et ur.

Ikke smart nok

I Apple Watch og Samsung Galaxy Watch kan du også gemme sange i uret, lytte til dem med trådløse høretelefoner på løbeturen - og endda snakke i telefon, uden telefonen er med.

Konkurrenternes ure koster dog også 1000 til 2000 kroner mere, og udseendet og batteriet tæller bestemt op for Huawei Watch GT. Personligt savner jeg muligheden for at kunne installere nye apps og især styre min musik.

Men omvendt glæder jeg mig ofte over udseendet, når jeg tager det på. Og ikke mindst at batteriet stadig har strøm dag efter dag.

Pris og tilgængelighed: Huawei Watch GT fås i sølv eller sort. Set til 1420 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];