Annonce
Digitalt

Test: Huaweis FreeBuds Pro både vinder og taber til Airpods

Huawei imponerer igen og igen med deres smartphones, der dog er svære at anbefale uden Googles PlayStore. Men Huawei FreeBuds Pro er værd at anbefale til både iPhone og Android. Foto: Silas Bang
Hvis du har en Android-mobil er Huaweis Freebuds Pro et oplagt valg. Og de er bestemt også værd at overveje til iPhone.

Kan Huawei FreeBuds Pro erstatte mine godt 200 kroner dyrere Airpods Pro til min iPhone? Det har jeg testet de sidste tre uger, hvor Huaweis dyreste true wireless øretelefoner til godt 1300 kroner har fået plads i min mindste jeans-lomme, hvor etuiet heldigvis kan være.

Svaret er et klart ja. Og på nogle områder foretrækker jeg dem frem for Apples. Men jeg skifter alligevel ikke.

Flere ligheder med Airpods

Ærligt, så har det irriteret mig, at nogle af Huaweis første trådløse øretelefoner har lignet Apples for meget. Der er indimellem gået lidt for meget Kina-kopi i den for det kinesiske smartphone-gigant. Og der er fortsat mange ligheder mellem Freebuds Pro og Airpods Pro  udover navnet.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

FreeBuds Pro har fået en ventil, så man ikke presser luft ind i ørerne. Der er kommet støjreducering, som holder de fleste irriterende lyde ud. Man presser på stilken af øretelefonen for at skifte sang eller tage telefonen. Når man åbner etuiet kan man hurtigt parre med en Huawei-mobil. Og man kan bruge øretelefonerne med flere enheder. Alt det er meget lig Apples Airpods Pro. Og designet på de to minder også om hinanden, selvom stilken er firkantet hos Huawei, hvilket giver et mere eksklusivt look, men også gør øretelefonerne en smule tungere.

Trods lighederne er der fordele ved Huaweis dyreste in-ear øretelefoner, som jeg gerne så hos Apple.

Annonce

Et par fordele og ulemper

Især er det godt med flere farver at vælge imellem og ikke bare Apples hvide, men også sort og vores test-eksemplar i koksgrå. Derudover tilpasser Huaweis støjreducering sig efter  omgivelserne, og måske vigtigste fordel hos Huaweri: Man kan skrue op og ned for lyden ved at stryge fingeren op og ned af stilken. Det er en smart funktion, hvor man slipper for at tage mobilen op eller kalde på Siri for at justere lyden.

Design er en smagssag, men i denne anmelders øjne har Huawei FreeBuds Pro et mere ekslusivt ydre og fås desuden i ikke bare hvid, men også som her i koksgrå eller i sort. Foto: Silas Bang

Siri kan man dog slet ikke kalde frem i Huawei Freebuds Pro, når de er parret med en iPhone, hvilket jeg indimellem bruger.  Det kan man med Samsungs Galaxy Buds Live, som dog både på lydsiden og især på støjreduceringen taber til Huawei.

FreeBuds Pro kan desværre heller ikke automatisk skifte lyden fra min iPhone til min iPad. Det kan jeg dog kun bebrejde Apple, da de ikke tillader andre producenter at få adgang til den funktion. Men funktionen er der, hvis du har to Huawei-produkter, og FreeBuds Pro kan desuden tilsluttes to mobiler, om det så er iPhone, Sony, Samsung, OnePlus eller Huawei.

Annonce

Får en anbefaling

Og så er der lyden. Ingen af de to kan konkurrere mod over-ear høretelefoner fra Shure eller in-ear fra Master & Dynamic og B&O. Men Airpods Pro klarer sig bedre end rygtet, og jeg foretrækker personligt lyden hos Apple, der er mere klar i diskanten, mens Freebuds Pro er dybere med en mere tydelig bas. Men det er en smagssag og heller ikke meget adskiller dem der.

Batteritiden i FreeBuds Pro er på syv timer uden støjreducering og fire timer med. Oveni kommer henholdsvis 30 eller 20 timers ekstra spilletid, når de oplades i etuiet. Foto: Silas Bang

I sidste ende er det den manglende digitale assistent i øret og de hurtige skift af lyden fra min iPad til min iPhone det, som holder mig hos Apple. Udover at de allerede er i min lomme, selvfølgelig.

Men med flere farver, et mere eksklusivt look og  syv timers batteritid mod Apples fem, vil jeg anbefale de fleste andre at overveje Huawei Freebuds Pro, hvis de er på udkig efter et par  støjreducerende, trådløse øretelefoner med smarte funktioner i høj kvalitet.

De to "buds" kan være lidt besværlige at få ud af etuiet, før man finder ud af lige at skubbe lidt til dem, før man trækker dem ud. Foto: Silas Bang
Annonce
Digitalt

Test: Dyson V15 er den bedste ledningsfri støvsuger du kan købe

Annonce
Digitalt

Test: Nintendo Switch OLED er det næste naturlige skridt – men mangler 4K

Annonce
Digitalt

Test: Læn dig helt tilbage og nyd komforten i gaming-stolen Hero Black Edition

Annonce
Kolding

Camilla fortæller åbent om sin fødselsdepression: - Efter fire ufrivillige aborter føler jeg ikke, at jeg kan tillade mig at være ked af det

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Aabenraa

Derfor er Brundlund Slot hegnet ind og fyldt med aktivitet: Stor lysfestival åbner snart

Sydjylland

Smittetallene fortsætter fremmarchen i Syd- og Sønderjylland: Syv ud af ti kommuner her fået flere tilfælde

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

EfB

EfB-podcast: Nogle gange er Mads Larsen 1. divisions bedste, andre gange er han ikke god nok til danmarksserien

Erhverv For abonnenter

Mangel på chauffører tvinger vognmand til at sælge ti lastbiler: - Vi mangler mellem fem og ti mand

Esbjerg

Præstegårdsskolen får påbud fra staten: Karaktererne ligger blandt landets laveste

Annonce