Annonce
Digitalt

Test: Hyperboom kan spille en hver fest op

Hyperboom markedsføres som en højtaler, der kan bruges til festlige lejligheder og festivaler, og med et robust design, der kan tåle, at man spilder på højtaleren, 24 timers batteri og en vægt på seks kg., er det også oplagt. Men designet er pænt og diskret, og den kan også sagtens stå i en reol og spille stuen op. Pr-foto
Ultimate Ears genopfinder sig selv med en ghettoblaster anno 2020, og Hyperboom kan både spille stuen, haven og festivallejren op
Annonce

Ultimate Ears, UE, er på ingen måde nogen nybegynder på markedet for bluetooth-højtalere. Amerikanerne har over 20 år på bagen og har de senere år markeret sig med en række små, men kraftige bluetooth-højtalere.

Vi har tidligere rost både Boom 3 og Wonderboom, der begge repræsenterer dét, som UE har gjort sig bemærket med de senere år: no-nonsense højtalere, der spiller langt højere, end de burde kunne, og er næsten umulige at ødelægge. Nu genopfinder UE sig selv med en stor højtaler – Hyperboom, der er en stor, robust højtaler med masser af lyd og batteri. Eller gør de?

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Stadig stor lyd

Hyperboom er en større højtaler, end vi er vant til at se fra Ultimate Ears – men det betyder ikke, at UE har lagt konceptet med en højtaler, som kan ”punch above it’s weight” på hylden. For sammenligner man Hyperboom med danske Soundboks, og det er oplagt at gøre, så er Hyperboom kun ca. halvt så stor. Men den kan stadig spille højt – også højere end man umiddelbart tror.

Hyperboom måler 36x19x19 cm, og det er ca. det halve af Soundboks. Den vejer 6 kg mod Soundboks’ 15 kg, men den spiller op til 100 db mod Soundboks’ 120 db. Sidstnævnte bruger dog plads på et meget større batteri og kan spille næsten 40 timer, hvor Hyperboom angiver 24 timer. Begge dele afhænger selvfølgelig af, hvor højt man spiller.

Nu er det her ikke en sammenligning af Soundboks og Hyperboom, men ovenstående er relevant at have med, for det viser, at Hyperboom spiller højere, end man måske lige skulle forvente af en – for lyden – beskeden højtaler. Den spiller ikke lige så højt og længe som Soundboks, men den koster også under det halve, og med mindre du skal spille om kap med nabolejre på Roskilde Festival, så vil Hyperboom kunne spille festen op.

Annonce

Mange muligheder

Hvordan spiller den så? Hyperboom spiller ikke bare højt, den spiller også klart og tydeligt med en kraftig og veldefineret bas. Uanset hvad jeg har kastet efter den i forbindelse med min test, har den håndteret det med overskud. Hyperboom praler med en indbygget equaliser, som automatisk tilpasser sig omgivelserne og giver bedst mulige lyd. Jeg har svært ved at vurdere, hvordan den griber det an, men jeg kan konstatere, at Hyperboom har spillet godt inde som ude, midt i et rum og kilet ind i et hjørne.

Højtaleren kan forbinde med op til fire enheder ad gangen, to via bluetooth, en via 3,5 mm jackstik og en via optisk lydkilde. Den kan – som øvrige boom-højtalere – afspille musik med et enkelt tryk på en knap på højtaleren, og boom-appen gør det desuden muligt at indstille equaliser, skrue op og ned, vælge favorit-spillelister og synkronisere Hypberboom med andre boom-højtalere, så du reelt kan have stereo eller multirum. Det er smart, og det er nemt at bruge.

Hyperboom er større end de andre højtalere i familien, men den er ikke større, end du kan løfte den i den smarte gummistrop og tage den med dig. Designet er meget minimalistisk, og den kan sagtens fungere som ”hverdags-højtaler” i en reol og ikke bare festival-højtaler. Hyperboom har dog IPX4-certificering, hvilket betyder, at den kan klare spildte øl og vand-sprøjt, og med 24 timers batteri er den egnet til at tage med ud. ’

Konklusionen på testen her må være, at selvom Hyperboom på overfladen er et brud med boom-familiens små højtalere med stor lyd, så er det i realiteten en stor højtaler, der stadig har endnu større lyd – og det er altså helt i tråd med, hvad UE står for.

Pris og tilgængelighed: Hyperboom er tilgængelig i marts. Vejledende pris er 2999 kr.

Toppen af Hyperboom ligner til forveksling de højtalere, som Ultimate Ears ellers har på markedet. Her kan man let skrue op og ned, tænde/slukke, forbinde enheder og styre afspilning og også forbinde andre højtalere, hvis man allerede har Boom, MegaBoom eller Wonderboom i hjemmet. Pr-foto
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce