Annonce
Digitalt

Test: Ikea Symfonisk er en spændende indgang til Sonos’ økosystem

Samarbejdet mellem Ikea og Sonos har foreløbigt udmøntet sig i disse fire højtalere. Pr-foto
Sonos er en uovertruffen platform, hvis du vil have trådløs lyd i hjemmet, og med Ikea Symfonisk er prisen sat, så alle kan være med
Annonce

Det er ikke nyt, at Ikea går sammen med andre kendte brands for at kunne levere nye og spændende produkter til forbrugerne – men Sonos-samarbejdet hører til blandt de mere interessante.

Sonos har en veldokumenteret, velfungerende platform til stabil og brugervenlig trådløs lyd. Du kan hurtigt sætte dit Sonos-system op med bare en eller to højtalere og så bygge ud, i takt med at du køber flere. Højtalerne kan spille samme musik eller forskellig, samtidigt, og multirum bliver altså ikke meget nemmere end med Sonos. Vi har set nærmere på, hvad Ikea får ud af at bruge så attraktiv en platform med sin Symfonisk-serie af højtalere.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Annonce

Billigt men ikke bras

Ikea Symfonisk-serien har i skrivende stund kun to højtalere, men man kan håbe, at der kommer flere til. Vi har i testen her set nærmere på bordlampen og højtaleren. Bordlampen er – surprise – en lampe, der også fungerer som en højtaler, og den har noget mere lyd end højtaleren.

Mens bordlampens design nok vil dele vandene, er det godt tænkt, at man kan bruge en funktion, som allerede er påkrævet i et rum, og føje lyd til.

Højtaleren er modsat bordlampen meget diskret – den kan man ikke have noget imod. Den måler 10x15x31 cm, modsat bordlampens 21,6x21,6x40,1 cm. Højtaleren kan monteres på væggen, og gøres det vandret, kan den bruges som hylde.

De to højtalere er billige, men de fremstår ikke som billigt bras – tværtimod. De er pæne at se på, selvom der nok vil være delte meninger om lampen. Og lampen lyser i øvrigt rigtig godt og klart.

Annonce

Som Sonos

Ikea Symfonisk fungerer 100 pct. som Sonos og kan sågar kombineres med eksisterende Sonos-højtalere. Du skal altså hente Sonos-appen for at komme i gang, og så er det lige så let at sætte op som øvrige Sonos-produkter. Er du ukendt med Sonos-platformen, betyder det, at du får meget stabil trådløs musik i hele huset og kan spille det samme i alle rum eller forskellige ting.

Sonos-højtalerne forbinder selv til nettet og til din valgte musiktjeneste, og så kan du også starte og stoppe musikken direkte på højtalerne efterfølgende - og de stopper ikke med at spille, selvom den, der startede musikken fra sin telefon, forlader matriklen.

Lyden er Sonos på godt og ondt. Det lyder udmærket, højtalernes størrelse taget i betragtning, men der er ingen tvivl om, at du kunne få mere lyd for pengene, hvis du købte nogle passive højtalere og sluttede til en konventionel forstærker – for du betaler selvsagt for al den lækre funktionalitet, der er pakket ind i hver enkelt højtaler. Den indbyggede forstærker i hver højtaler kræver plads og penge, og det betaler man for.

Hvis du ikke er audiofil, men gerne vil have trådløs lyd – og gerne med alle de smarte funktioner listet ovenfor – så er Sonos et helt oplagt valg, og Ikea Symfonisk er med et flot design og en knivskarp pris svære at komme udenom.

Pris og tilgængelighed: Ikea Symfonisk kan købes i Ikea. Bordlampen koster 1699 kr., højtaleren koster 799 kr. Det er muligt at købe sidstnævnte med et vægbeslag for 949 kr.

Bordlampens design vil nok dele vandene, men den passede fint ind i hjemmet under testperioden - og den giver et godt lys. Pr-foto

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce