Annonce
Digitalt

Test: Miiego Boom ANC skuffer på flere punkter – men er stadig gode til træning

Miiego Boom er trods det engelsk-klingende navn et sæt danske høretelefoner, der for nylig blev kåret til de bedste træningshøretelefoner netop nu. Og det er netop i træningssammenhænge, at Boom viser sit værd med vaskbare ørepuder og god pasform. PR-foto
Der er kommet aktiv støjreduktion i Miiegos hovedtelefoner. Men teknikken halter efter konkurrenterne på markedet.

Danske Miiego har sendt en opdateret version af deres populære Boom-hovedtelefon på markedet. Nu er der kommet aktiv støjreduktion på listen over funktioner – og tak for det. Produktnavnet er det samme, men den vejledende udsalgspris er steget fra 1299 kr. til 1799 kr., og Boom har fået tilføjelsen ANC (active noise control), og det er jo nærmest et must for et par moderne hørebøffer, så man kan minimere støj fra trafik, kontormiljøer og skrigende babyer i flyveren.

Den aktive støjreduktion gør som den lover og lukker det meste støj ude. Men jeg savner muligheden for at kunne finjustere graden af støjreduktion, for i min ører går den ret aggressivt til værks. Der er samtidig en svag elektronisk støj fra Bluetooth-forbindelsen, når ANC'en er slået til, og det trækker ned.

Her kunne Miiego med fordel kigge mod mærker som Bose, Master & Dynamic og Sony, der er længere fremme, hvad angår avanceret støjreduktion. Sonys anmelderroste WH-1000XM3, som vi testede sidste år, er godt nok dyrere, men så får du også en tilhørende app, hvor du kan styre både lyd og støjreduktion, og teknikken er så avanceret, at ANC’en automatisk justerer sig efter om du sidder, går eller løber. Vi tester også pt. Sony’s nye WH-H910N, der har mange af de samme funktioner til kun 600 kroner mere end Miiego Boom ANC.

Annonce

For og imod

For:

  • God lyd til prisen
  • Lang batteritid på 36 timer på en fuld opladning (22 timer med støjreduktionen tændt)
  • To sæt udskiftelige ørepuder, hvoraf det ene sæt er vaskbart
  • God pasform, der sidder fast på hovedet selv under aktiv træning

Imod:

  • Aktiv støjreduktion kan ikke finjusteres i niveauer
  • Svag elektronisk støj fra bluetooth, når ANC er tændt
  • Lyden kan ikke skrues tilpas langt ned

Spiller ikke lavt nok

Lyden er ganske fin hos Miiego, og der er masser af detaljer og dybde i lydbilledet. Det irriterer mig dog, at lydstyrken ikke kan skrues tilpas langt ned. Hovedtelefonerne slukker simpelthen for lyden et stykke tid før, at lydniveauet på min iPhone rammer 0. Det laveste lydniveau er muligvis lavt nok for de fleste, men hvis man ønsker at arbejde imens, kunne jeg godt ønske mig lyden lavere.

Omvendt kan man argumentere for, at de fleste vælger Miiego for deres fokus på træningstilpassede hovedtelefoner, og her er det næppe et problem, at de ikke spiller lavt. Vi har tidligere rost Boom-modellen for deres hårdførhed overfor sved og let regn, og det smarte i, at ørepuderne kan udskiftes til vaskbare mesh-puder. Og det er nok i virkeligheden i træningssammenhænge, at Miiego Boom ANC brillerer.

Lidt kedeligt design

Designet hos Miiego er minimalistisk og balancerer på grænsen til det kedelige. De bryster sig af en designpris fra Red Dot, men læser man begrundelsen fra juryen finder man ud af, at prisen er vundet for de udskiftelige ørepuder mere end det overordnede design. Jeg bliver også en smule nervøs for Miiegos sans for godt, dansk design, når jeg ser deres seneste udvalg af udskiftelige ørepuder, der kan købes i forskellige farver og mønstre som ekstratilbehør. Det ligner noget, som førskolebørn vil kunne lide. Eller voksne, der går i Crocs-træsko. Undskyld Miiego, men det vinder i næppe designpriser på.

Miiego Boom ANC sælges til en vejledende udsalgspris på 1799 kroner, men kan findes på Pricerunner til 1299 kroner.

Produkterne vi anmelder i Jysk Fynske Medier er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Boom-hovedtelefonerne vejer 299 gram, hovedbøjlen er justerbar og blød, og puderne føles behagelige om ørerne. Batteritiden er på hele 36 timer (22 timer med støjreduktionen tændt). PR-foto
Design er selvfølgelig et spørgsmål om smag, og Miiego Boom ANC gør bestemt ikke nogen fortræd med deres simple og rene design. Men i denne anmelders øjne mangler hovedtelefonerne kant. PR-foto
Miiego har i december lanceret otte nye styles til deres ørepuder. De kommer f.eks. i dette army-mønster, der fås farverne grå, grøn og lyserød. PR-foto
De nye ørepuder kan tilkøbes til en vejl. udsalgspris på 179 kroner eller 259 kroner for deluxe-modellerne. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce