Annonce
Sport

Test mod Kroatien handler om finpudsning af EM-skitser

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niels Frederiksen kender sit hold og sine spillere godt, men de 11 startpladser er på ingen måde låst.

Det er et profilrigt landshold i U21-sammenhæng, som landstræner Niels Frederiksen bringer med til EM-slutrunden i Italien.

Hvordan holdet skal spille, er han ikke i tvivl om. Det skal være underholdende og aggressivt. Men hvilke 11 spillere, der skal udføre jobbet, er mere usikkert.

- Jeg har nogle helt klare tanker, men det bliver også sådan, at vi kommer til at se nogle ting an mod Kroatien, siger landstræner Niels Frederiksen.

- Tingene ligger ikke fast, men jeg har selvfølgelig en skitse til, hvordan jeg tror, det kunne se ud, og mod Kroatien kommer vi også til at prøve nogle ting af.

Det er især på de offensive positioner, at der umiddelbart er mange spørgsmålstegn. For profilerne er mange, og pladserne få.

Kantspillerne Jacob Bruun Larsen, Anders Dreyer, Andreas Skov Olsen, Mikkel Duelund og superligatopscorer Robert Skov ville på de fleste danske U21-landshold alle være selvskrevet til startopstillingen.

Men de er alle så aldersmæssigt tæt på hinanden, at de lige nu figurerer på samme U21-landshold, hvor der er to pladser på kanterne.

Niels Frederiksen erkender, at han har et luksusproblem med de fem spillere, hvoraf Robert Skov og Jacob Bruun Larsen først nu har sluttet sig til truppen efter tjeneste hos A-landsholdet.

- På kantpositionerne er vi voldsomt godt besat, siger landstræneren.

Robert Skov og Jacob Bruun Larsen kunne virke som de oplagte valg på kanterne og bliver det måske også, men Mikkel Duelund var delt assistkonge i hele kvalifikationen til EM, og Andreas Skov Olsen hamrede 22 superligamål i kassen i sæsonen.

Det offensive skyts er tungt for Danmark, men det skal også sidde lige i skabet fra første fløjt ved EM.

17. juni åbner Danmark nemlig gruppen mod de forsvarende europamestre fra Tyskland.

- Det er en turneringsstruktur, hvor man skal ramme topniveauet fra start, siger Niels Frederiksen.

- For vi er, må man formode, tvunget til også at skabe et resultat mod Tyskland. Det bliver ikke nemt, og vi er jo ikke favoritter. Det er man ikke, når man spiller mod og er i pulje med Tyskland.

Kun vinderne fra de tre grupper samt den bedste toer på tværs af grupperne går til semifinalerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce