Annonce
Digitalt

Test: Motorola vil med Edge+ igen kæmpe med i toppen - men når ikke helt derop

Det ser flot ud, at skærmen buer ned om kanterne, men det gør også at Motorola Edge+ er både glat og tung. Foto: Silas Bang
Specifikationerne er i top i Motorolas flagskib kaldet Edge+ med buet skærm, stærk lyd og endda en udgang til øretelefoner. Men der mangler den sidste finish.

Motorola har i lang tid været kendt for sine billige smartphones, men fik igen tech-skribenternes opmærksomhed i 2019 med opdateringen til deres tidligere så populære Razr. Skærmen kunne nu bøjes, så mobilen blev halv så stor, men desværre var holdbarheden og specifikationerne ikke imponerende.

Det kan man ikke sige er tilfældet med deres nyeste 5G-smartphone Edge+ med den hurtige Snapdragon 865-processor, 12 gb ram, 256 gb plads, og hvis skærm på 6,7 tommer buer 90 grader rundt om siderne, mens der bagpå er et tredobbelt kamera. Hovedkameraet er endda på hele 108 megapixel og optager video i 6K.

Med Edge+ vil Motorola igen forsøge at kæmpe med i toppen. Det lykkedes på en række områder, men der er mangler.

Glat, flot og tung

Med de buede kanter er Edge+ en glat mobil. Men det ser bestemt flot ud, hvordan Oled-skærmen buer ned langs siden, så den får et 21:9-format, mens den opdateres i fornuftige 90 Hz. Kanter som dem har på andre mobiler ført til mange fejltryk, men Motorola har indbygget software, der sikrer mod det.

Og kanterne bruges også aktivt ved at lyse op ved opkald, alarmer og notifikationer, ligesom der i højre side er gemt en smart genvej til foretrukne apps. Det er desuden muligt at gemme specielle "knapper" i kanterne, hvis man spiller spil på Edge+.

Den buede skærm og batteriet på hele 5000 mAh er desværre også med til at gøre mobilen lidt tung og klodset. Den nye 8'er fra OnePlus er både 23 gram lettere og tyndere.

Batteriet sørger dog for, at Edge+ trods den store skærm nemt holder strøm i mere end en dag, og den kan lades op trådløst. Desværre er den medfølgende usb-c-lader ikke ret hurtig til få mobilen op på 100 procent.

Ultravidviklen på bagsiden er sammen med hovedkameraet på 108 megapixel klart de to bedste kameraer i mobilen, mens telefotoen og selfiekameraet skuffer i vores test. Foto: Silas Bang
Annonce

Stærk lyd og plads til jack

Motorola er ligesom de andre smartphoneproducenter ikke bange for at løbe tør for superlativer i deres pressemateriale. Når det kommer til stereohøjtalerne i Edge+ er det fortjent, for de imponerer med overraskende høj og velbalanceret lyd for en smartphone. Og oveni er jeg særdeles glad for at se den længe savnede jack-udgang til øretelefoner i toppen. Og de medfølgende øretelefoner er desuden mere elegante end konkurrenternes.

Edge+ bliver har dog desværre ikke topmodellernes sædvanlige vand- og støv-certificering, IP68.

Min største anke ved Motororola Edge+ er dog kameraet. Ikke de tre på bagsiden - dem kommer vi til - men selfiekameraet på 25 megapixel.

Allerede inden jeg skyder et billede, ser det forkert ud på skærmen. Mit ansigt er pixeleret og billedet hakker, når jeg flytter mobilen rundt. Det endelig billede er ikke bedre. Det er konsekvent uskarpt, og portrætfunktionen har ikke godt nok styr på, hvad der er ansigt, hår og baggrund. Forhåbentlig løses det ved en fremtidig softwareopdatering.

Portrætter taget med frontkameraet skuffer mig gang på gang med manglende skarphed (øverst i midten), mens hovedkameraet gør sit arbejde langt bedre (to til højre. Og ultravidvinklen er god, når det hele skal med. (Billederne vises her ikke i sin fulde kvalitet). Fotos: Silas Bang
Annonce

To stærke og et svagt kamera

Heldigvis er kameraerne på bagsiden langt bedre, selvom de stikker så langt ud på bagsiden, at mobilen vipper mere end rigeligt.

Der er en ultravidvinkel, en telefoto med tre gange zoom og så hovedkameraet, hvor Motorola Edge+ nu fører kampen om pixels sammen med Samsung S20 Ultra med deres 108.

Men det er som bekendt langt fra det vigtigste, om man har 20 eller 108 pixels, medmindre ens billeder skal pryde siden af en lastbil.

Om testen og prislinks  

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Hovedkameraet kan dog udnytte de 108 pixels til at kreere et stærkt billede i 27 megapixel med rige farver, god kontrast og fin dynamisk rækkevidde. Den store sensor kan misse fokus, men generelt er jeg særdeles tilfreds.

Ultravidvinklen på 16 megapixel er også stærk, og jeg er især imponeret over dens funktionalitet som makro-linse til closeups. Det er klart bedre end det makro-kamera på to megapixel, som OnePlus har placeret i deres 8'er.

Mobilens tredje kamera er en telefoto på tre gange zoom og otte megapixel, som har meget svært ved at fokusere. Forhåbentlig kommer der også en opdatering til den software.

Makrofunktionen i ultravidviklen gør sit arbejde rigtig godt, hvor man pludselig kan komme rigtig tæt på blomster og bier eller som her en brumbasse. (Billederne vises her ikke i sin fulde kvalitet). Fotos: Silas Bang
Annonce

Tag billeder mens du optager

Edge+ kan også optage video i 6K og man kan kan tage billeder i 20 megapixel imens. Videokvaliteten er helt sikkert god med fin stabilisering, men jeg oplever især indenfor, at softwaren svigter, hvor vidbalancen rammer skævt, så alt bliver for gult eller blåt.

Samlet er især hovedkameraet og ultravidviklen i Motorola Edge+ mere end godkendt. Og det er topmodellen i sin helhed også.

Alligevel er der for mange men'er til, at jeg vil anbefale den som den første, hvis man har 8000 kroner til en ny smartphone. Men Motorola har trods alt taget et stort skridt i den rigtige retning.

Motorola Edge+ kan købes i denne blå farve kaldet Thunder Grey, samt i bordeux kaldet Smoky Sangria. Foto: Silas Bang
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Gear For abonnenter

Nyhedsmættet og elektrisk felt kæmper om titlen som Årets Bil

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce